Tanulási nehézségek?
Igazság szerint elég rossz memóriám van. Ami nem lényeges információ már is törlődik az agyamból. Ha nem tudom valamihez kötni a dolgokat esélytelen hogy huzamosabb ideig megjegyezzem.
Így a tanulással is gondok vannak. Esélytelennek tartom hogy én az érettségire meg tudjak jegyezni annyi dolgot. A másik problémám pedig hogy ami nem érdekel (pl kémia) nagyon nehezen tudom rávenni magam a tanulásra, az meg hogy meg is jegyezzem valóságos kihívás. De ami meg érdekel az könnyen megragad.
Tudtok valami ötletet hogy hogyan kezeljem ezeket a dolgokat? Vagy fejben dől el minden?
Ha a matek nem megy, lehez ezzel rendesen megkönnyítem az életed: http://www.youtube.com/playlist?list=PL2E89157946B19B41
Készíts magadnak tervet előre hónapokra, napokra, délutánokra leosztva, mikor mit fogsz tanulni.
Rengeteg múlik a módszeren ahogy tanulsz, hogy mennyire hatékony. Én érettségire jegyzetet írtam magamnak word-be , leírtam amit épp megértettem, leírás közben memorizáltam, és később elővehettem. Ez azért is van, mert olyan fajta vagyok(van ennek valami elnevezése), hogy írás után rögzülnek a memóriámban a dolgok.. Pl memoritert kellett megtanulni, mindíg egyel több sort írtam le stb.
Ne parázzál. Én gimnáziumban 3 évig lóf.szt nem csináltam, 2-3as év végi átlag volt. Utolsó évben jöttem rá a dolgokra, tapasztaltam ki a tanulás módszerét, leraktam 1 emelt ECL angol nyelvvizsgát, megcsináltam 1 emelt infót 88%ra és a többi érettségit is töri kivételével 5ösre. Mondjuk tényleg nagyon ráálltam, de különös nehézség nem volt.
By the way, kémiából minek érettségizel ha nem érdekel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!