Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Tanulási nehézségek?

Tanulási nehézségek?

Figyelt kérdés

Igazság szerint elég rossz memóriám van. Ami nem lényeges információ már is törlődik az agyamból. Ha nem tudom valamihez kötni a dolgokat esélytelen hogy huzamosabb ideig megjegyezzem.

Így a tanulással is gondok vannak. Esélytelennek tartom hogy én az érettségire meg tudjak jegyezni annyi dolgot. A másik problémám pedig hogy ami nem érdekel (pl kémia) nagyon nehezen tudom rávenni magam a tanulásra, az meg hogy meg is jegyezzem valóságos kihívás. De ami meg érdekel az könnyen megragad.

Tudtok valami ötletet hogy hogyan kezeljem ezeket a dolgokat? Vagy fejben dől el minden?

2013. febr. 12. 22:48
 1/2 Argloss ***** válasza:
Mindenkinek meg vannak a határai, de az érettségi nem olyan kaliberű dolog amire ne lenne elég a szorgalom. A szorgalom az meg bizony a te elszántságodon múlik. Persze mindenki úgy van ezzel, hogy amit szeret azzal könnyebben boldogul. Próbáld kisebb részekre bontani az anyagot és szakaszosan tanuld, többször ismételve. Kis cetliket is irkálhatsz. Ha sokat vacakolsz vele, akkor valami rád fog ragadni előbb utóbb...
2013. febr. 12. 23:07
 2/2 anonim ***** válasza:

Ha a matek nem megy, lehez ezzel rendesen megkönnyítem az életed: http://www.youtube.com/playlist?list=PL2E89157946B19B41

Készíts magadnak tervet előre hónapokra, napokra, délutánokra leosztva, mikor mit fogsz tanulni.

Rengeteg múlik a módszeren ahogy tanulsz, hogy mennyire hatékony. Én érettségire jegyzetet írtam magamnak word-be , leírtam amit épp megértettem, leírás közben memorizáltam, és később elővehettem. Ez azért is van, mert olyan fajta vagyok(van ennek valami elnevezése), hogy írás után rögzülnek a memóriámban a dolgok.. Pl memoritert kellett megtanulni, mindíg egyel több sort írtam le stb.

Ne parázzál. Én gimnáziumban 3 évig lóf.szt nem csináltam, 2-3as év végi átlag volt. Utolsó évben jöttem rá a dolgokra, tapasztaltam ki a tanulás módszerét, leraktam 1 emelt ECL angol nyelvvizsgát, megcsináltam 1 emelt infót 88%ra és a többi érettségit is töri kivételével 5ösre. Mondjuk tényleg nagyon ráálltam, de különös nehézség nem volt.

By the way, kémiából minek érettségizel ha nem érdekel?

2013. febr. 17. 01:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!