Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Idegileg teljesen gyenge...

Idegileg teljesen gyenge vagyok, hogyan "erősödhetnék"meg?

Figyelt kérdés
2013. febr. 11. 13:48
 1/4 anonim ***** válasza:
Tartózkodj a stressztől, a kialvatlanságtól, a koffeines italoktól.Táplálkozz egészségesen.
2013. febr. 11. 13:59
 2/4 anonim ***** válasza:
Egyél sót és vitaminokat.
2013. febr. 11. 14:03
 3/4 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Részletek ismerete nélkül csak általános tanácsokat tudok adni. Olyasmit például, hogy legyen napi időbeosztásod, amihez tartod magad -reggeli felkelés, evés, értelmes elfoglaltság, normális mennyiségű alvás, stb ilyesmiket értek alatta.

Ezen túlmenően tudatmódosító szerek közül a legálisakat is csak mérsékelten, az illegálisakat egyáltalán nem javaslom.

Túlmenően ezen a jógát tudom javasolni, hatha, mantra, kundalini jóga, pránajáma etc jógákat. Szinte mindenkinek szinte minden élethelyzetben segít a jól megtanult jóga. Magam nem is ismerek rendszeresen jógázót, aki "idegbajos" lenne.

És most jön a rész, amik az általánosságon túl segíthetnek:

0. Tisztázd magadban, mi a Te rejtett nyereséged abban, hogy ilyen "ideggyenge vagy"? Mit profitálsz belőle? Ha megerősödnél, mit vesztenél? (Csak ha ezt a kérdést megválaszoltad magadnak, tusz haladni a továbbiakban.)

1. ne vegyél semmit annyira komolyan, hogy kiboríthasson/lelombozhasson/levigye az energiaszinted. Próbáld azon tartani a figyelmed, hogy minden elmúlik, csak kicsit türelmesnek kell lenned. A magas stressz kerülendő, de meg is tanulhatod kezelni idővel.

2. az idegeid megerősödésedre időt, energiát és odafigyelést kell fordítani. anélkül nem fog menni.

3. próbálj olyan értelmet találni/adni az életedben a dolgoknak, amikhez minden kilengés után visszatérhetsz. Teremts saját nyugvópontot magadban.

Ha segítettem, örülök, ha nem, bocs.

Üdv R.

2013. febr. 11. 14:16
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Kedves utolsó, nagyon köszönöm, hogy időt szántál rám, és ilyen részletesen leírtad, amit gondolsz. Sokat segítettél, tényleg nekem kell átgondolnom sok dolgot, és rendet kell tennem magamban....Köszönöm!

2013. febr. 11. 14:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!