A skizofréneknek van betegségtudatuk?
huszas évekbe szokott kijönni de ha így érzel azonnal orvos
és amugy ismerősöm is az és igen van betegségtudata
első vagyok
figyelnek téged kamerák? ja hallasz hangokat?
és ismerősömnek van betegségtudata!
szerintem nem kéne minden egyes furcsa, bizarr gondolattól betojni. Tudom, egyesek azt sugallják, hogy van a NORMÁLIS meg a NEMNORMÁLIS és jajjj neked, ha egyszer is valami szokatlant gondolsz/teszel!
Ugyan kérem...
Menj orvoshoz! A skizofrénia gyógyszerrel tünetmentes lehet, de aki nagyon beleseik, elvesztheti a kontrollt. Másik hiba, hogy abbahagyják a gyógyszert, mert nincs ugye semmi bajuk, és akkor visszaesnek.. Ha furcsán érzed magad, mindenképp ment el a pszichiátriára! Maximum megnyugtatnak.
Ezzel nem lehet játszani.
Nyugodtan kérj beutalót a háziorvostól! Kísérjen el valaki, úgy jobb várni!
Ha úgy érzed, hogy fokozottabban érzékelsz, mintha új érzékszerveid lennének: mindent észreveszel, és mindennek JELENTŐsége van, akkor mindenképp menj!
H Bármi bajod lehet: skizofrénia, daganat, kimerültség vagy vitaminhiány vagy akármi. Súlyos is, lényegtelen is. Ha valami nem jó, inkább csípd el, míg nem nagy a baj!
én ezt inkább betudnám annak,hogy pár dokumentumfilm/egy-két ilyen könyv,és ilyenkor akár az orvostanhallgatók is azt hihetik,hogy ilyen-olyan bajuk van,mert nekik vannak tüneteik...de nem betegek.itt is sztem vmi hasonló lesz.
vagy ha nem,akkor se semmi komoly,legfeljebb máshogy gondlokozik,amiről nekem a tudathasadás ugrott be,de nem tudom
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!