Szerintetek normalis, hogy ugy gondolom 2 szemelyisegem van? Marmint en mindig ugyanolyan vagyok, de mindent megbeszelek magammal, vitazunk, hulyeskedunk, stb. Vagy beszelnem kellene a suli pszichologusaval?
én is szoktam, de én úgy hogy van a gyengébb és az erősebb énem, és az erősebb bátorítja a gyengébbet. "meg tudod csinálni" stb. de szerintem ez a szint még nem kóros. Te tudod milyen párbeszédeket folytattok. MIlyenek ezek a személyek? Nem tudod behatárolni (pl. erős, gyenge stb)
az biztos, hogy egy skizofrén nem tud a másik személyiségéről, esetleg a többiről. Benne fel sem merül, hogy neki valami baja lenne. Soha nem kérdezi meg egy skizó magától, hogy skizofrén-e. szóval te nem vagy az.
inkább csak valami kialakuló személyiségzavar lehet, amit egy pszichológus meg tud állapítani, hogy mennyire komoly.
Szerintem ez teljesen normális dolog. Mármint az, hogy az emberben legalább 2 én lakik. Van, amikor napokig elvannak csendben, de ha dönteni kell, akkor az egyik ezt akarja a másik meg amazt
Ha mind a kettő jót akar, akkor te vagy a Teréz anya. Ha az egyik lót, a másik a rosszat, sztem ez a normális. És ha mindkettő kapásból a rosszat, akkor te vagy a Belzebub.
Mellesleg én tárgyalok mindkettővel.Jut eszembe akkor hárman vagyunk....
Nem kell feltétlenül pszichológusnak látnia, sőt az lenne a normális ha ez mindenki számára normális lenne. Gyakran nekem is magamban kell "beszélnem" ahhoz, hogy választ találjak egy kérdésre, megoldást a problémára, és jó lenne, ha mindenki megismerné ezt a "technikát", mielőtt kritizálni kezdi...
De a legtöbb ember túlságosan is fél szembenézni, "egyedül maradni" magával. Vajon feltették már magukban a kérdést, miért?
Pedig olyan egyszerűen működik. Nem ritka ugye, hogy ha kérdezel valakitől valamit-mivel közben csak a kérdésre fordítod a figyelmedet-még mielőtt befejeznéd a kérdést, magadtól rájössz a válaszra. Hasonló, vagy ugyanez a folyamat játszódhat le akkor is, amikor ugyanezt teszed, csak gondolatban.
Nagy részben köszönhető ennek, hogy nem kellett eddig pszichológus...naponta változott a döntésem, hogy kell-e ez a segítség, de végül mindig előbb meglett a problémára a megoldás, minthogy meg kellett volna osszam egy "ismeretlennel" :)
Amíg nem késztet világuralomra, addig semmi baj nincs ezzel;))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!