Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan tudnám a kínzó kényszer...

Hogyan tudnám a kínzó kényszergondolataimat enyhíteni?

Figyelt kérdés

...mert teljesen megszüntetni soha nem fogom tudni, ebbe már beletörődtem, de legalább enyhíteni, hogy pl. ne tegye állandóan tönkre a Karácsonyomat (a negatív stressz mellett a pozitív is fel szokta ezeket erősíteni)...

Amúgy OCDs vagyok mióta az eszemet tudom, 20 évesen diagnosztizálták nálam ezt a betegséget, most 29 vagyok, 9 éve szedem rá a legerősebb gyógyszereket... Külön magánorvosra és pszichológusra nincs pénzem...

2012. dec. 26. 23:34
 1/4 anonim ***** válasza:
Ez miben nyilvánul meg?
2012. dec. 27. 00:15
 2/4 anonim ***** válasza:
Írd le kérlek, hogy miben nyilvánul meg, annak függvényében tudom megítélni, hogy tanáccsal szolgálhatok-e. Kényszergondolatok enyhítésében van tapasztalatom.
2012. dec. 27. 00:49
 3/4 A kérdező kommentje:

3 példa

[link]

[link]

[link]

De még van 1001 más jellegű is, csak ezeket találtam meg hirtelen...

2012. dec. 27. 23:41
 4/4 anonim ***** válasza:
Hát igen, ez eléggé fura, egy normális ember ugye el sem tudja képzelni mit érezhetsz, és csak nevet rajtad sajnos. Nekem is van néhány dolgom, pl. hogy ne igyon más az üvegemből, meg nem ülök rá a wc-deszkára, csak ha kirakom előtte zsepivel vagy wc-papírral, de az még mindig nem ilyen súlyos. Nem tudok mit javasolni, egy pszichológus segítene igazán, de arra meg nincs pénzed. Egyébként kedvenc sorozatom a Monk, gondolom ismered, csak ő viccesen "csinálta" ezeket. A valóságban sajnos sokkal rosszabb helyzetben vannak az OCD-s betegek. :(
2012. dec. 27. 23:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!