SSRI gátlók mellékhatásai? Akik az elején nagyon rosszul viselték a gyógyszer hatását.
Abba akarom hagyni, max. 3-napja szedem, de rettenetesen rossz. 10mg-vel lett elkezdve a szedése de nem bírom.
Nem olvastam el a betegtájékoztatót az orvos utasítására.
De tudom, hogy a gyógyszer miatt vagyok rosszul.
Tüneteim:
Már elsőnap 11 óra körül rázott a hideg, délután kisebb pánikroham, éjszaka égő érzés a mellkasban, szem szárazság, tág pupilla.
Második nap:
Étvágytalanság, szédülés, csak feküdtem egésznap, a szem tünetek, csökkent nyál termelődés, éjszakai újabb felriadás...
Orvoshoz nem akarok fordulni,mert a kezdő adagnak is a maximumot írta fel.
Még szerencse, hogy nem hallgattam rá. Szedtem már ilyen fajta gyógyszert akkor két hónapig. Ez most valami újabb fajta, de rettenetesen érzem magam.
Nem vagyok amúgy rosszkedvű.
Pánikra írta fel az orvos...de nem tetszik, hogy ennyire elnyom a gyógyszer.
Hát nem bízok benne. Felirta ezt az antidepit 3*1et + betaloc-ot egy negyedet + Frontint.2*0,5-ös felet .
Ebből csak egy fél antidepit és napi 1 Frontint szedtem. Na ma be nem vettem azt a gyógyszert mert nagyon nem volt étvágyam úgy tuszkoktam magamba egy kis kaját...
Kedves Válaszolók!
Betaloc..jó kérdés. Nekem a roham magasvérnyomással és szapora pulzussal társul általába. Így gondokom én is. Nem vettem ma már be az Apodepit. Jobban is voltam.
Jó lenne másik orvos, de ő a körzetis :S, pszichiáterhez pedig időpont kell, ami max. egy hónap.
Utolsó válaszoló:
Semmit nem szedtem mellé, ugyanígy hatott rám a Rexetin is csak azzak be is sárgultam. :-( Egyszerüen nem bírja a szervezetem az ilyen fajta gyógyszert..
Ezért több ismerős, rokon tanácsára abba hagytam...marad csak a Frontin.
Én is kaptam antidepresszáns, Cipralex. 1 tabletta felét (5 mg)javasolta kezdésnek az orvos, de én már attól megörültem. Hasonló tünetek jelentkeztek nálam is, mint nálad. Többet nem vettem be.
Másik orvoshoz mentem.
Ő is antidepresszánst írt, egy másikat, de ki se váltottam. Utána adott valami szorongásgátlót (ez a héten volt, ezt se váltottam még ki; gondolkozok rajta, mert ez nem SSRI-s). Jelenleg magneB6-ot és 2 féle SCHÜSSLER-SÓ-t szedek. Nem mondom, hogy jól vagyok, mert koránt sem, de nem akarok gyógyszereken élni, "zombivá válni".
Jövő héten megyek első alkalommal terápiára (állami) és nagyon bízok a sikerességébe.
Ezt olvassátok végig érdemes ! Itt is az SSRI-kről van szó
http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__mentalis-egeszseg__2..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!