Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért kell akkora ügyet...

Miért kell akkora ügyet csinálni az öngyilkosságból? Rengetegen meghaltak már, és mindenki más is meg fog. Akkor meg nem mindegy?

Figyelt kérdés
2012. nov. 17. 17:24
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Nos én a "szenvedő" alanya vagyok ennek az egész kérdéskörnek. Elég cudar depressziótól szenvedek és voltam már "olyan" helyzetben...

Elhiszem én azt, hogy a környezetemben vannak olyanok akiknek hiányoznék, sőt, a rokonoknak is hiányoznék valószínűleg, de ez nem önzőség az ő részükről is? Miért érezzem én rosszul magam azért egy életen át, hogy másoknak jó legyen?!

Lehetőségeimet nem ismerem, annyit tudok, hogy ebben az országban, akinek amennyi pénze van, annyit is ér. Így én nem juthatok segítséghez, maximum tabletta formájában, amiről meg mind tudjuk hogy lósz*rt sem ér, csak tüneti kezelés.

Kell csinálni belőle ügyet, csak nem így; meg kell ennek a problémának az okát végre találni, mert nem jó, hogy ilyen sok depressziós és öngyilkos ember él ebben a k**va országban.

2012. nov. 18. 22:18
 12/20 anonim ***** válasza:
Hát ..halottként biztos jobb lesz ám :/ ... Normális?! Gyakran eljutok én is amúgy odáig hogy vége,eddig bírtam,de most mitől lesz jobb halottként? Vagy nem lesz semmi és hurrá,vagy lesz és hoppá..mégsem...
2012. nov. 18. 22:35
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem nyafogni kell az öngyilkosságon, meg megakadályozni, hanem segíteni a másiknak normálisan élni, persze nyilván ez a legfárasztóbb, mindazonáltal a leg célravezetőbb megoldás ez lenne.
2012. nov. 19. 10:32
 14/20 anonim ***** válasza:

Példa:Anyámnak volt egy jó barátnője.Mindíg kedélyes, vidám volt, de tett néha olyan megjegyzést, hogy :"ugye vigyáznál a gyermekemre, ha velem valami történne?"Erre a tipikus válasz:"Ugyan, elmész te a csudába, mi történhetne veled?"És vígan beszélgettek tovább.

Pár hónap múlva a nő öngyilkos lett.Senki nem gondolta volna.Pedig szerencsétlen túlterhelte magát a munkájában és a férje is bántotta eleget, a kutya nem figyelt rá, nem vette komolyan, amíg tényleg meg nem halt!Ha csak egyszer megkérdezte volna tőle valaki figyelmesen, "Minden rendben van?Mesélnél róla nekem?"Akkor talán ő is élne, meg sok hasonló sorstársa.

A legtöbb emberben sajnos nincs elég empátia, figyelmesség, készség ahhoz, hogy észrevegyék a baljós jeleket vagy ha észreveszik sem foglalkoznak vele.Pedig csak beszélgeti kellene őszintén, érdeklődve.

Ebben az országban valóban baj van, problémaforrás az általánosan rossz mentalitás.A hibás hozzáállás a dolgokhoz.Pénzközpontúság, tekintély központúság, ami sajnos nem mindenkinek jut ki.Ráadásul az emberek igen hiányosan vannak tájékoztatva a lehetőségeikről.Nincs megfelelő szociális háló.Stb..

2012. nov. 19. 10:46
 15/20 anonim ***** válasza:

http://www.youtube.com/watch?v=nbTFFJkZxfQ

Szerintem nekik nem mindegy!

2012. nov. 19. 11:09
 16/20 anonim válasza:

Tudnátok segíteni?

Súlyos urológiai problémám van.

Súlyos depresszióval küzdök. Nem tudok aludni, keveset eszek, a munka nehezen megy nem tudok odakoncentrálni.

Sokszor érzem úgy, hogy kicsúszik az irányítás a kezemből.

Az idegességtől fáj a torkom.

A lelkem nagyon fáj, erős szívdobogásérzésem van.

Nem telik az életem, csak vagyok.

Fájdalmat nem akarok okozni senkinek.

38 éves.

Mit tegyek?

2012. nov. 19. 17:40
 17/20 RhisiartK ***** válasza:

Csak egy kis motiváció: http://www.youtube.com/watch?v=Gc4HGQHgeFE&feature=my_liked_..

És ez csak egy példa a sok közül. Néha elég depis szoktam lenni, de ha megnézek egy ilyen videót, vagy Rick és Dick Hoyt történetét elolvasom, akkor rá kell ébredjek, hogy nincs jogom nyavajogni. Persze nem biztos, hogy másnak is segít ennyi, de lehet.

2012. nov. 19. 23:34
 18/20 anonim ***** válasza:

#11 vagyok.

Rosszkedv =/= depresszió

Most az hogy kicsit depis vagy, nem egyenlő azzal, amit (sejtésem szerint) én átélek. Általában a hasonló betegséggel küzdőknek, mint én, az ilyen videók és hasonló bűntudatkeltő történetek (mások sokkal rosszabb körülmények között élnek, mégis boldogok; stb..) csak még mélyebbre tolnak. Felébred bennem egy szégyenérzet, irigység és szomorúság, hogy annak ellenére, hogy van kaja a hűtőmben, fedél a fejem felett, pénzem a bankban mégis förtelmesen telnek a napjaim.

Mindenesetre most megint egy olyan csodálatos mélyponton van az életem, hogy bármelyik nap gondolhatok egyet és felköthetem magam. Nem azért, mert fájdalmat akarok valakinek okozni, hanem azért mert a vége úgyis csak a halál lesz; így meg legalább nem kell végigszenvednem ezt az élet nevű hulladékot. Ha nincs semmi a túlvilágon az sem különösebben zavar. Bár ebben kételkedem. :)

2012. nov. 20. 00:15
 19/20 anonim ***** válasza:

Előző vagyok és közben megnéztem a gyógyszeres videót is.

Lexapro -> escitalopram hatóanyag -> Cipralex és én ezt szedem... Mondjuk a vicc az, hogy mindig kérdezem az orvosomat, hogy kell-e laborvizsgálat, mindig azt mondja, hogy nem, mert nem toxikus a szer.

A szomorú az, hogy Xanaxszal szedem, így nagyon érezni sem érzek semmit. Pl.: normál esetben elbőgtem volna magam a videón, de most így valamiért nem hatott meg az egész. Nem is tudom mikor sírtam ki magam úgy igazán.

A tüneteket magam is érzem. Indokolatlan agresszió, remegő kezek (építésznek tanulok, makettozás királyság így), elzárkózás... Mondjuk én valószínűnek tartom, hogy gyógyszer nélkül is erős suicid hajlamot produkálnék.

2012. nov. 20. 00:34
 20/20 anonim válasza:

RhisiartK - nak

Köszönöm a vidit.

Ilyenkor ébred rá az ember, hogy ezek után fel kell hogy álljon és akarjon.

2012. nov. 20. 02:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!