Bipoláris zavarban Tegretolt miért adják?
Mindkettő epilepsziára IS használatos, de a Rivotril emellett nem bipoláris depresszióra, hanem szorongásra, tehát inkább csak antidepresszáns kezelés kiegészítőjeként.
A Tegretol bonyolultabb, inkább bemásolom:
"epilepsziás betegekben – elsősorban gyermekekben és serdülőkben - a Tegretol pszichotróp hatását is kimutatták, ami a szorongásos és depressziós tünetekre is pozitív hatást fejtett ki, valamint csökkentette az ingerlékenységet és agresszivitást.
Pszichotrop hatása révén a Tegretol klinikailag hatékonynak bizonyult affektív zavarokban, azaz akut mania kezelésében, valamint a maniás-depressziós (bipolaris) zavarok fenntartó kezelésében akár monoterápiaként, akár neuroleptikumokkal, antidepresszánsokkkal vagy lítiummal kombinálva".
Szóval, valóban szokták adni, bár én lórúgásnk tartom...
8:52
Meg kérdezhetem miért kaptad ilyen kombinációban?
S milyen hatással volt rád?
Próbálnék tájékozódni az illető állapotáról azért kérdem.
Ciklotim típus vagyok. "A bipoláris zavarok enyhe formája, amelyben a tünetek súlyossága nem éri el a klinikai szintet. A hangulati élet periodikus hullámzása."
Sok nehézség miatt elég mélypontra kerültem. Ha ilyen problémája van azt jól lehet takargatni a külvilág elől.
írj ha még van kérdésed.
Szia!
Örülénk ha tudnék neked mesélni az illetőről és ha a kérdéseimben tunál valami hasznos tanáccsal szolgálni. kérlek írj privit:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!