Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi ez? Varázslat? Hallucináció...

Mi ez? Varázslat? Hallucináció? Mi ez? :D (szem, látás)

Figyelt kérdés
Nekem van egy szemfedő ízém,szokott filmekben lenni,este alváskor szokták magukra venni az emberek. Na szóval,besütőtt az ablakon a fény ,de rajtam volt ez a ''szemfedő'',nagyon nagyon nagyon kis fényt láttam csak,színte nem láttam semmit,és szemfedővel magamon voltam kb. 15 percig. Közbe zenét hallgatam. És 15 perc elteltével levettem egy kicsit a szemfedőt,majd gyorsan visszaraktam a szememre,ez nem volt 1 másodperc se szerintem. És miután visszaraktam a szememre akkor iszonyat nagy fényeséget láttam,de hiszen rajtam volt a szemfedő,ez még semmi,utánna halványult a fényeség ,de utána láttam a szobámat mintha nyitva lenne a szemem,mert mikor levettem kb. 1 másodpercre a szemfedőt akkor ránéztem a szobámra,és amikor felvettem a szemfedőtt újra akkor meg a fényeség után láttam megint a szobámat. Láttam ,de csukkot szemmel? :D Légyszi normális válaszokat. :)

2012. okt. 14. 15:18
 1/3 anonim ***** válasza:
A látott kép tulajdonképpen az agyban "áll össze". Ez kb olyan, mint mikor álmodban "valós" helyszínt látsz.
2012. okt. 14. 15:23
 2/3 anonim ***** válasza:

1. Ez NEM szemfedö, mert az a halottat letakaró terítö, ez szemvédö

2. Az ok az, hogy amig ez rajtad van, a pupillád teljesen kitágul, mert teljes sötétséghez alaklmazkodik. Amikor levetted, a szemed emiatt az egész szoba látlványát teljes fényerövel megkapta, és keletkezettt egy kép erröl a szemedben. (Hiába raktad vissza a védöt, a fény már bekerült a szembe.) Mivel nagyon ersö inger érte a szemet, ezért eltart egy ideig, mire az ingerület legyengül és a kép elhalványodik.

Ezt tudod szimulálni, ha normál világitás mellett belenézel erös lámpába máp másodpercre, és utána becsukod a szemed. Akkor is a lámpa fényét illetve a fénylö felületet látni fogod továbbra is.

2012. okt. 14. 15:24
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. :)
2012. okt. 14. 15:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!