Kezdődő skizofrénia?
Sziasztok!
Az egyik munkatársunknál diagnosztizáltak kezdődő skizofréniát és a kérdésem az lenne, hogy mi munkatársak, barátok hogyan tudnánk neki támogatást, segítséget nyújtani a gyors gyógyuláshoz? Sajnos elég sokszor láttuk Őt így, olyan volt mint egy zombi. Már volt orvosoknál, kapott gyógyszert és nagyon fél. Köszönöm a segítséget!
köszönöm szépen a választ!
a srác eddíg dolgozott, kb. 3-4 hete vettük észre rajta a változást, először nem árulta el mi van vele, aztán egyikünknek elárulta, hogy vagdossa magát késsel, mert hangokat hall és így "magához tér". Aztán lassan megnyílt és sokmindent elmondott, nem tudtuk hogy segítsünk neki. próbáltuk felvidítani, de nem ment. aztán elment orvoshoz. most szabadságon van(az egésztől függetlenül), vajon engedik majd dolgozni Őt?
Nekünk azt mondta, hogy otthon nem segítik őt, azt mondják hogy ne szedje a gyógyszert, mert úgy sem segít és fél hazamenni. de mivel utánaolvastam a témának már nem teljesen biztos, hogy minden igaz amit mondott az otthoni dolgokról. rémisztő volt amikor látott valamit a sötétben és kérdezte tőlem, hogy ugye látom én is, közben meg a kezembe kapaszkodva húzott magához. aztán elrohant a sötétbe és alig tudtuk magához téríteni.
Bocsánat a hosszú szövegért, csak még nem találkoztam ilyen helyzettel és nagyon fura. Szeretnék neki segíteni, hogy újra vidám legyen.
köszönöm a választ Mindenkinek!
nem szoktuk betegként kezelni.
Viszont az normális, hogy elküldték Őt "beszélgetős" dokihoz, és azt nem támogatja a TB?
6000 ft-ot fizet 45 percért. Állítólag csak "indokolt " esetben támogatja a TB.
hát ez az...
akkor ez lehúzás, mivel a srác az sztk-ba ment, rendelésre és az a doki mondta neki, hogy a fizetőshöz menjen. biztos haverok, viszont heti 6e ft-ot nem mindenki engedhet meg magának.
meg a doki valószínűleg viszonylagosan "tiszta" állapotában találkozott vele, nem úgy ahogy én is láttam. viszont a jó hír, hogy idáig nem tudott aludni, tegnap meg végig aludta az éjszakát. remélem ez csak a kezdet, sokat kell még bepótolnia. régóta nem aludt rendesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!