Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mindig gyomorgörcs, remegés...

Mindig gyomorgörcs, remegés és szívdobogás tör rám, ha megszólal a csengő vagy a telefon. Hogy tudnám ezt legyőzni?

Figyelt kérdés

Tudom,hogy nevetségesen hangzik,mert olyan vagyok,mint "Pavlov kutyája",de nem tudok ez ellen semmit tenni.

Ha csörög a telefon vagy csenget valaki,úgy megrémülök,hogy közel állok az agyvérzéses-szívinfarktushoz. :-)

Ez azóta van így,mióta külföldön élek,kb.7éve.

Mert az első időkben egy mukkot sem beszéltem és mindig jött valaki valami ügyben,amit egyátalán nem értettem.Ráadásul mindig történt olyan,ami negatív volt.Ami bennem így rögződött.

Most,hogy minden rendben van és építgetem az életem ez a hülye reflex még mindig megmaradt.

A múltkor képtelen voltam aláírni az ajánlott levelet,mikor jött a postás,mert úgy remegett a kezem.

Azt mondtam neki,hogy épp tornáztam.Tuti nem hitte el!

Nagyon kínos és képtelen vagyok legyőzni ezeket a beidegződéseket.

Mit csináljak????????????

2009. aug. 3. 22:59
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Rossz beidegződés. A helyedben mesélnék róla a barátaimnak, ismerőseimnek, és megkérném őket, hogy néhány napig naponta többször csengessenek be, félóránként telefonáljanak, és utána is időnként látogassanak meg előzetes bejelentés nélkül. Szerintem egy hét alatt elfelejted, hogy valaha ilyen gondod volt.
2009. aug. 3. 23:08
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
A lényeg, hogy tudod, hogy saját magadnak csinálod a bajt, vagyis tisztában vagy vele, hogy mi miatt van mindez és hogy nem vagy hibbant. Velem ugyanez volt. Jó ideig lógtam a suliból gimi után (egy OKJ-s suliba jártam, nem vették túl komolyan a bejárást) anyu viszont mindig felhivott mert később kellett mennem mint nekik és mikor ők elmentek én még aludtam, ezért felhivott hogy felkeljek. Az esetek nagyon nagy részében hazudtam neki, azt mondtam, h fent vagyok már egy ideje, megyek a suliba, és visszafeküdtem. A telefoncsörgés nálam a hazugsággal azonosult ezután és nagyon sokáig rossz érzésem volt, ha csörgött a telefon, az ismeretlen számokat meg sokszor fel sem vettem. Ez már elmúlt azóta. Ha egyszerűen nincs meg ami kiváltja (nem félsz már a külföldiektől, tudsz beszélni, stb.) akkor ez egy idő után elmúlik magától, ne aggódj.
2009. aug. 4. 01:01
 3/4 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszaitokat! :-)
2009. aug. 4. 09:58
 4/4 anonim válasza:
Velem is volt nagyon sokáig,ha megszólalt a telefon nem vettem fel csak ideges voltam és feszült,persze bántott nagyon milyen ocsmány vagyok,hisz volt hogy olyan hívott akit szerettem,sajnos ha csengetnek még mindig nem megyek ki! Nálam azért jött ez mert a munkahelyem megutáltatta velem a telefonálást telemarketing! Azért nem szeretek ki menni,mert utálom ha váratlanul jön valaki! Le lehet kicsit küzdeni,hisz én is legyűrtem mikor csöngetnek ,végig gondolom mi lehet a legnagyobb baj,ki bírom-e? Ha magamban lejátszom vagyok olyan erős ,akkor ki megyek , vagy elküldöm a jó francba vagy épp mosolygok!Gyakorlat teszi a mestert ne add fel,kinövöd te is :-)
2012. nov. 28. 19:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!