Nem bírok dönteni. Semmiben. A szüleim idegeit ez már felőrli, és az enyéimet is. Mit csináljak?
Figyelt kérdés
2012. aug. 28. 13:49
1/12 anonim válasza:
Pszichológus megoldja ezt a problémát.
(Mondanám, hogy próbáld meg egyedül, de ha nem megy, akkor muszáj segítséget kérni.)
2/12 anonim válasza:
egyébként hány éves vagy?
és miért nem bírsz dönteni?félsz ,hogy rosszul döntesz?
3/12 anonim válasza:
Depresszió, döntésre való képtelenség.
5/12 A kérdező kommentje:
Ez vonatkozik minden, nagyobb horderejű döntésre.
2012. aug. 28. 20:53
6/12 A kérdező kommentje:
Ez egyébként betegség? Kérlek válaszoljatok!
Az a baj, hogy nem ragadhatok itt le, muszáj élnem az életem ... de nem tudom, így hogy fog menni...
2012. aug. 29. 07:23
7/12 anonim válasza:
Tedd fel magadnak a kérdést, hogy egyáltalán mi az amit el szeretnél érni. Mit akarsz az élettől. Kicsoda is vagy? Milyen ember vagy? Milyen ember szeretnél lenni? Milyen emberekkel szereted/szeretnéd magad körülvenni? Milyen helyeken szeretsz lenni? Mit szeretsz csinálni? És mi az amit nem szeretsz? Kiket nem szeretsz? Mit nem szeretsz csinálni? Mi nem akarsz lenni? Stb. Szánj erre órákat, egész délutánokat, napokat, heteket! Ha őszinte vagy magadhoz, akkor egy idő után olyan határozott leszel, hogy ihaj!
8/12 A kérdező kommentje:
De van, amiben még nem tudok ezekre választ adni magamnak. Ráadásul ha teljesen őszinte vagyok magamhoz, akkor olyan válaszokat kapok ezekre, amikkel sok mindent felrúgok, amiért én vagy a szüleim eddig sokat tettek, tehát fájdalmat okozok...
2012. aug. 29. 17:58
9/12 anonim válasza:
Kedves kérdező!
Milyen nagy horderejű kérdésben kellett volna eddig döntened?
Nem lehet, hogy olyasmibe akarnak belekényszeríteni, amit magad nem akarnál? Diplomást akarnak belőled csinálni, de te meg festő-mázoló szeretnél lenni?
10/12 A kérdező kommentje:
Nem, szó sincs róla. Én magam akarok diplomás lenni, de egyszerűen nem érzem még magam késznek a továbbtanulásra. De úgy érzem egyúttal, hogy ez az érzés csalóka és csak a sajátságos helyzetem miatt van: tudniillik túlságosan el vagyok kényelmesedve itthon és lassan félek már kimozdulni társaságba. Elzárkózom. És tudom, hogy ebből ki kell törnöm, önmagamat kényszerítve, mert minél többet halogatom, annál rosszabb lesz. De már maga a szakválasztás is iszonyú nyögvenyelősen ment, anno a faktok kiválasztása is nagyon nehezen ment, két sport közül hogy melyikre járjak azt se bírtam eldönteni, ha két helyre menjek, vagy az a kérdés, hogy egy adott helyre menjek-e vagy ne menjek, azt se nagyon... szóval tulajdonképpen tényleg nem csak nagy horderejű döntésekre korlátozódik, hanem a mindennapi apróságokra is. Mindig rengeteget mérlegelek, lejátszom mindkét megoldást, mindig bebiztosítom magam B-tervekkel, visszafordulási lehetőséggel, meg ilyenek... túl óvatosan, túl biztonságosan élek, azt hiszem.
2012. aug. 29. 23:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!