Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Lassan olvasom a könyveket,...

Lassan olvasom a könyveket, mi lehet a baj?

Figyelt kérdés
Teljes mértékben érdekel amit olvasok. Egy átlagos oldalt 3-3,5 perc alatt olvasom el.
2012. júl. 31. 19:08
 1/4 anonim válasza:
Valószínűleg olvasási nehézséggel küszködsz. Különböző tesztekkel szűrhető a dyslexia.
2012. júl. 31. 21:09
 2/4 A kérdező kommentje:
Nincsen dyxlexiám, arról tudnék. Lehethogy, már régen olvastam. Normálisan mennyi idő alatt kell elolvasni egy oldalt?
2012. júl. 31. 22:04
 3/4 anonim válasza:

Teljes mértékben együtt érzek veled, én is ugyan így vagyok vele.Mindig mérem stopperrel ,de 3 perc alá egyszerűen nem tudok menni.Sokszor visszaolvasok ha begyorsítok az olvasással ,nem azért mert nem tudom elolvasni ,hanem úgy érzékelem ,hogy nem tudom ilyen gyorsan ezt átélni ,és csak a betűket falom ,de nem képzelem el a dolgokat.Amúgy most az Odüsszeia -t olvasom ,ami nem egy könnyű olvasmány ,de a könnyű olvasmányoknál se megyek sokkal lejjebb.(A5 ös oldal ,nem nagy betűkkel). Sokszor amikor vissza kell olvasnom ez veszi el a sikerélményemet ,mert amikor szép lendületesen olvasok magamban ,akkor még eléggé élvezem is ,de 1 oldalon belül mindig beugrik egy ilyen akadás.

Ezen kívül még azt nem értem ,hogy a többi osztálytársam ugyan ezt a művet , mondjuk kicsit több mint 1 perc/oldal (legyünk szigorúak ha 2 perc/oldal,akkor is messze gyorsabb) alatt olvassa el. És ilyenkor teljesen elmegy a kedvem az olvasástól.Pedig nem mondható ,hogy akiről beszélek ,olyan könyvmoly ,hogy állandóan olvasna.Amúgy azért is aggódok mert a felfogásom az jó, kitűnő lettem év végén,osztály egyik legjobb tanulója vagyok de ez mégse megy,de nagyon nem.

Hogy valami hasznosat is mondjak ,akkor szerintem ,ha valaki sokat olvas ,akkor az biztosan javítja ezt a szintet,de hát kérdés ,mi áll még ennek a háttere mögött...

16/F

2012. júl. 31. 22:29
 4/4 anonim válasza:
Én is lassú vagyok 1 nap alatt max 100 oldalt tudtam elolvasni könyvből, utána mindig letettem. Legtöbbször úgy, hogy 2x50oldal egyébként olyan 4-5 óra kb a 100 oldal nekem. Hogy képes valaki 1 könyvet 1 nap alatt kiolvasni? 200-300 oldal
2012. aug. 3. 20:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!