Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan vegyem rá a párom,...

Hogyan vegyem rá a párom, hogy menjen el orvoshoz?

Figyelt kérdés

Lehet, hogy van hasonló kérdés, de nincs időm átolvasni a kérdéseket.

A párom szülei válnak (nem túl békésen) ez tudom, hogy nagyon megviseli őt, annak ellenére, hogy nem mutatja. Továbbá rendszeresen idegeskedik és feszül olyan dolgokon, amiken igazából nem kéne, mert apróságok. Társasági életet nem igazán élünk, mert a barátait is elmarta maga mellől. Régebbről van egy pajzsmirigy betegsége, amivel állítólag nincs gondja. Legalábbis ő ezt mondja. Mostanában viszont elkezdődött nála egy jobb kar zsibbadás. Egészen a vállától a kézfejig. Ez ad-hoc jelleggel jön elő és akkor nagyon fáj neki. A neten utána olvastam és láttam, hogy ez nem sejtet jókat. Megbeszéltük, hogy elmegy és én meg vele egy ideggyógyászati vizsgálatra. Majd mikor menni kellett volna, akkor kijelentette, hogy nem megy, mert nincs baja, maximum meghal, de akkor mindenkinek jobb lesz. Félek, féltem...szeretem!

Szerintem itt valami depresszió van a dologban, bár nem vagyok orvos.

Hogy tudnám rávenni, hogy menjünk el orvoshoz, mert segítségre van szüksége? Tipp? Tanács? Valakivel hasonló?

2012. júl. 21. 08:20
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha depisnek tűnik, akkor miért neurológiára akarod elvinni?

Amúgy sztem nem feltétlenül beteges, hogy így reagál egy nehéz helyzetre, lehet elmúlik, ha a szülei elrendezik a dolgaikat.

2012. júl. 21. 16:25
 2/3 anonim ***** válasza:
Próbáld meg nem irányítani! Ne vedd rá erre, vagy arra, amit te kigondolsz! Beszélgess vele, érdeklődj, és figyelj rá oda. Ez mindennél többet ér, de főleg annál, hogy "az ő érdekében" rá akarod venni olyanokra, ami nem neki, hanem neked fontos.
2012. júl. 21. 21:31
 3/3 anonim ***** válasza:
Nem idegkivizsgálásra kell vinni, hanem rábeszélni egy háziorvosi vizsgálatra. Különben is, háziorvosi beutaló kell, a neurológiára is.
2012. júl. 21. 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!