Stimulotont szedek 4 éve, a betegtájékoztatón az áll, hogy ha terhesség alatt szedem, a gyereknek pulmonális hipertóniája lehet, és ez nagyon valószínű (magas vérnyomás a tüdőben,3 éven belül halál). Mit tegyek, mi lesz most így?
Bár még csak 20 éves vagyok, és elvből nem aggódom olyan dolgon, amire csak évek múltán kerül sor-erre is a betegségem tanított meg. Na de ha oda kerülök, hogy babát tervezünk, akkor el kell hagynom ezt a gyógyszert. Pánikbetegségre szedem, bevált, teljesen tünetmentes vagyok.
Tavaly már próbáltam elhagyni, 2 hónapig fél szemet szedtem csak, ahogy teltek a napok, úgy lett egyre magasabb a szorongási szintem, egész nap rosszul voltam, majd egy pánik rohamom is lett, akkor újra elkezdtem szedni az egy szemet.
Iszonyatosan megkínzott engem a pánik 2 évig, a legnagyobb ellenségemnek sem kívánom azokat a kínokat. Viszont ha megint megkísérelem a gyógyszer elhagyását, kiteszem magamat újabb rohamoknak, esetleg annak, hogy visszaesem. Na meg a terhesség alatti hormonális változások is felborítják a szervezet egyensúlyát, mi lesz ha terhesség alatt is pánikbeteg leszek?
A gyógyszeredet le lehet cserélni dokival egyeztetve amikor már tervben van a gyerek.
Megkéred hogy keressen neked olyat ami nem okoz kárt a magzatban.
Továbbá a kívánt terhesség és a hormonális változások sokat javíthatnak a betegségeden, lehet hogy el is hagyhatod majd.
Köszönöm szépen a megnyugtató válaszaitokat! :)
Megpróbálok pozitívan tekinteni a jövőre, és nem aggódni, mert az soha nem tesz jót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!