A tüneteim a depresszióra utalhatnak?
Igen depressziós vagy :(
Énis ezzel kűzdöttem / közdök lassan 3 éve.
1-2 tipp hátha segit :) :
1.Probáld magad lefoglalni ,vegyél egy könyvet foglald le magad.
2. Beszéld meg a pároddal h mien problémád van és menjetek el eggyűt valahova ,hidd el ez segit .
Űdv Zizii .
15/ L
Első válaszolónak:
Nem tudhatod, hogy depressziós-e, vagy sem. Ezt csak szakképzett orvos tudja megállapítani, de ő sem ebből a leírásból.
Bár a tünetek tényleg gyanúsak, lehet egy egyszerű "hullámvölgy" is. Menj el pszichiáterhez, pszichológushoz, ő biztosan kideríti, mi lehet a bajod, illetve mi állhat a hátterében.
Legyél a barátoddal, nézzetek filmet, menjetek együtt sétálni, fürdőbe, kirándulni, fagyizni. Bármi, ami eltereli a gondolataidat. És bármilyen rossz is, soha ne gondold azt, hogy jobb lenne nélküled. Szereted a barátodat, ő is téged, nem tehetsz vele olyat, hogy itthagyod! (és akkor még nem szóltunk a szüleidről, barátaidról, családodról, stb.)
Nekem anno a legjobb barátom segített, hogy túllendüljek a holtponton. Csak azért nem lettem öngyilkos, mert tudtam, hogy olyan fájdalmat okoznék neki, amibe ő is belehalna. (Nem vicc, tényleg utánam jött volna. Ő mániás depressziós, több öngy. kísérlete is volt már, egyszer én mentettem meg, tudom, hogy szüksége van rám)
A legfontosabb: ne olvass a depresszióról, a tünetekről, mert úgyis megtalálod mindet magadon!
Olvasgasd a bátorító válaszokat, és fogd kézen a barátodat, és menjetek el dokihoz.
Minden rendbe fog jönni:) Tapasztalat:)
19/L
Hát akkor legyél nála:) Ilyen egyszerű a megoldás.
Hány évesek vagytok/mióta vagytok együtt?
18 éves vagy, "felnőtt". Jogilag mindenképpen. Tehát -elvileg- oda mész, ahova akarsz. Csak vigyázz, nehogy a családi kapcsolatok rovására menjen. Megmondod nekik, hogy akkor érzed csak jól magadat, ha vele vagy, fogadják el, nyár van, amúgy sem ülhetsz egész nap otthon.
Hasonló helyzetben vagyok, csak nekem a legjobb barátomat nem kedvelik, sose tudnak róla, ha találkozunk, csak a párom, ő elfogadja, bár nem nagyon kedveli ő sem, de a kedvemért megpróbálja megismerni. Közös programokat szervezünk néha, 3asban.
Mindig van megoldás, bár 1 hónappal ezelőtt én sem hittem volna, ugyan így szenvedtem, mint te, csak én a legjobb barátommal voltam szívesen. De megoldódni látszik a helyzet:)
19/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!