Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A tüneteim a depresszióra...

A tüneteim a depresszióra utalhatnak?

Figyelt kérdés
Kb. 2 hónapja semmihez nincs kedvem,nem érdekel a világon semmi.A környezetem szerint nagyon sokat fogytam,rosszul nézek ki. A szexuális életem nulla, de ez sem érdekel.Mindig fáradt vagyok,aludnék.Gyakran sírom el magam ok nélkül,nagyon érzékeny lettem,könnyen meg lehet sérteni. Minden fel tud húzni egy pillanat alatt, nem bírom az emberek közelségét,nem akarok velük se beszélni,se találkozni,csak a barátomat viselem el. Gyakran van az az érzésem,jobb lenne,ha nem lennék. Hogy lehet ebből kilábalni,mi ez?
2009. júl. 8. 16:58
 1/9 anonim ***** válasza:

Igen depressziós vagy :(

Énis ezzel kűzdöttem / közdök lassan 3 éve.

1-2 tipp hátha segit :) :

1.Probáld magad lefoglalni ,vegyél egy könyvet foglald le magad.

2. Beszéld meg a pároddal h mien problémád van és menjetek el eggyűt valahova ,hidd el ez segit .

Űdv Zizii .

15/ L

2009. júl. 8. 17:03
 2/9 anonim ***** válasza:
A leírtak alapján elég valószínű.Volt valami előzménye?
2009. júl. 8. 17:04
 3/9 anonim ***** válasza:
A depressziónak nem kell hogy legyen előzménye (bár lehetséges). Igen, foglald le magad, de ha sokáig így megy, menj el orvoshoz, a gyógyszertől minden jobbra fordul. Ezt komolyan mondom, ne hidd el, ha azt mondják, hogy a gyógyszer nem old meg semmit, a depresszió az agy kémiai folyamatainak a felborulása, és gyógyszerrel lehet kezelni, mint bármely más betegséget. Feltéve, hogy tényleg BETEG vagy.
2009. júl. 8. 17:08
 4/9 anonim ***** válasza:

Első válaszolónak:

Nem tudhatod, hogy depressziós-e, vagy sem. Ezt csak szakképzett orvos tudja megállapítani, de ő sem ebből a leírásból.

Bár a tünetek tényleg gyanúsak, lehet egy egyszerű "hullámvölgy" is. Menj el pszichiáterhez, pszichológushoz, ő biztosan kideríti, mi lehet a bajod, illetve mi állhat a hátterében.

Legyél a barátoddal, nézzetek filmet, menjetek együtt sétálni, fürdőbe, kirándulni, fagyizni. Bármi, ami eltereli a gondolataidat. És bármilyen rossz is, soha ne gondold azt, hogy jobb lenne nélküled. Szereted a barátodat, ő is téged, nem tehetsz vele olyat, hogy itthagyod! (és akkor még nem szóltunk a szüleidről, barátaidról, családodról, stb.)

Nekem anno a legjobb barátom segített, hogy túllendüljek a holtponton. Csak azért nem lettem öngyilkos, mert tudtam, hogy olyan fájdalmat okoznék neki, amibe ő is belehalna. (Nem vicc, tényleg utánam jött volna. Ő mániás depressziós, több öngy. kísérlete is volt már, egyszer én mentettem meg, tudom, hogy szüksége van rám)

A legfontosabb: ne olvass a depresszióról, a tünetekről, mert úgyis megtalálod mindet magadon!

Olvasgasd a bátorító válaszokat, és fogd kézen a barátodat, és menjetek el dokihoz.

Minden rendbe fog jönni:) Tapasztalat:)

19/L

2009. júl. 8. 17:23
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Ha vele vagyok,jobb,dolgozik hétköznap 4ig mindig,így ha de. nála vagyok,eltereli a gondolataimat,hogy várom őt,főzök neki,takarítok.De ha hazamegyek,fúúú,utálok itthon lenni..
2009. júl. 8. 17:55
 6/9 anonim ***** válasza:

Hát akkor legyél nála:) Ilyen egyszerű a megoldás.

Hány évesek vagytok/mióta vagytok együtt?

2009. júl. 8. 17:56
 7/9 A kérdező kommentje:
Ő 24 én 18. Szüleimnek nem igazán tetszik,de nyár van könyörgöm,mégsem nézik jó szemmel,ha ott vagyok nála.
2009. júl. 8. 18:02
 8/9 anonim ***** válasza:

18 éves vagy, "felnőtt". Jogilag mindenképpen. Tehát -elvileg- oda mész, ahova akarsz. Csak vigyázz, nehogy a családi kapcsolatok rovására menjen. Megmondod nekik, hogy akkor érzed csak jól magadat, ha vele vagy, fogadják el, nyár van, amúgy sem ülhetsz egész nap otthon.

Hasonló helyzetben vagyok, csak nekem a legjobb barátomat nem kedvelik, sose tudnak róla, ha találkozunk, csak a párom, ő elfogadja, bár nem nagyon kedveli ő sem, de a kedvemért megpróbálja megismerni. Közös programokat szervezünk néha, 3asban.

Mindig van megoldás, bár 1 hónappal ezelőtt én sem hittem volna, ugyan így szenvedtem, mint te, csak én a legjobb barátommal voltam szívesen. De megoldódni látszik a helyzet:)

19/L

2009. júl. 8. 20:04
 9/9 anonim ***** válasza:
[link] csekkold le magad. nekem mindig igensúlyos depi jön ki rajta, ami egyezik avval amit a klinikán mondanak.
2009. júl. 11. 01:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!