Állandóan figyelem magam, testem, félek hogy beteg leszek emiatt, mit tegyek hogy leszokjak erről?
@első kommentelő:
Természetgyógyász?? Viccelsz? Egy kezdődő mentális zavara van, te meg természetgyógyászhoz küldenéd?!
Kérdezőnek:
Keress segítséget szakembernél - pszichiáter, vagy pszichológus. Érdemes lenne megkeresned Szokolai Árpádot, ha budapesti vagy. Ő nagyon jó, nekem is nagyon sokat segített. Most, amíg még az elején vagy a hipochondriának, könnyen tudna segíteni szerintem.
Szia!
Ne nézz tévét!Nem vicc,komolyan mondom!Az ott látott gyógyszerreklámok miatt van ez betegségfélelem tudatod!
Nem nagy manőver,én egy éve nem kapcsoltam be!
Egy jó pszichológus segíthet feloldani a félelmeket. Tapasztalat. :)
Én is hipochonder voltam, de annyira, hogy a barátaimat sem öleltem/pusziltam meg találkozáskor, mert féltem az ő bacijuktól, mikroorganizmusaiktól is...
Leszokhatsz róla, ha elfoglalod magad valamivel, és nem érsz rá a betegségeken töprengeni.
Az is segít, ha küzdesz a szorongás, idegesség ellen. Ugyanis előbb van az idegesség, és csak utólag hozzá keresett ürügy a betegségektől való félelem. Ha most elmennél orvoshoz, teljesen kivizsgálnának és egészségesnek találnának, akkor másnap már a betörőktől félnél. Segíthet a több mozgás, a kávé és dohányzás mellőzése, elég alvás, meg az is, ha lazábban állsz hozzá az élethez, nem gondolsz állandóan a jövőre, nem hasonlítgatod magad másokhoz (sikeres vagy-e stb.), hanem megpróbálod inkább élvezni a dolgokat.
Ha már rég gyakorló hipochonder vagy, akkor talán egyszerűbb a helyzet. Egyszer írd össze, hányféle halálos betegséget képzeltél be eddig magadnak, és hányszor kellett volna már rég meghalnod. Ha ezt belátod, az segíthet a helyükön kezelni ezeket a gondolatokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!