Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan tudom magam rávenni,...

Hogyan tudom magam rávenni, hogy pozitívan, hittel álljak az élethez?

Figyelt kérdés

Holnap kezdek diétába, hogy fogyjak. A suliban sem ártana, ha el tudnám hinni magamról, hogy képes vagyok pl. fizikából is ötöst kapni, vagy hogy az előrehozott érettségim nem lesz kettes...

Sajnos a bizonyítékok ellenem vannak. Amikor már nagyon boldog voltam, hogy fogytam 6-7 centit, akkor az emberek azt kérdezték, hány kilót szedtem fel a közelmúltban...

Amikor éjjel-nappal tanultam egy fontos dolgozatra, az karó lett, pedig úgy adtam be, hogy jól sikerült...

Egyre több az ilyen, már kicsiny életem szinte minden területén. Egyre negatívabb vagyok és utálom ezt.

Ti hogy álltok át negatívról pozitívra? Kérlek segítsetek, nagyon sürgős.

Köszönöm előre is.

17/L

2012. jún. 3. 21:38
 1/2 anonim ***** válasza:
Az a legnehezebb lépés az életben,amikor Te akarsz valamit,de a külső környezeted meggátol abban,hogy elérd a célodat.:(
2012. jún. 3. 21:51
 2/2 anonim ***** válasza:

A gondolkodást nagyban befolyásolja a test fizikai állapota.

1. Mindig aludj eleget

2. Próbálj rendszeresen étkezni és nem túl egészségtelen ételeket enni, mellette szedj valamilyen multivitamint

3. Végezz valamilyen testmozgást. A mozgás hatására endorfin termelődik, ami javítja a kedvet és a közérzetet

4. Próbálj minél kevesebbet stresszelni azon, hogy mi van, ha valami nem sikerül, vagy hogy miért úgy vannak a dolgok ahogy.

5. Ne erőltesd magad. Ha valamit nem tudsz megcsinálni, akkor azért ne gyötörd magadat. Ha kevesebb szorongással és több jókedvvel állsz hozzá a dolgokhoz, akkor jobban is fognak sikerülni. Ne aggódj, hogy nem fog sikerülni valami, mert nincs értelme, csak még jobban lekorlátozod magad. Ha nem sikerül valami akkor mindig lesz új lehetőséged, hogy máshogy csináld.

Én ha magam alatt vagyok, akkor az szinte mindig szerelmi bánat vagy hasonló dolog miatt van. Bár nem emlékszem mikor voltam utoljára depressziós, de azt tudom, hogy nem éri meg bánkódni, mert mindig lesz valaki más, akkor is, ha azt hiszi az ember, hogy már összedőlt a világa. Ugyan ez igaz az életnek szinte minden részére. Nálam a pozitív gondolkodás része az, hogy nem érdekel egyáltalán az, hogy ha nem sikerül valami. Ez a fajta gondolkodás nekem nagyon sokat segített, mert több éven keresztül álmatlanságban szenvedtem (évenként 2-3x fordult elő, hogy jól aludtam), de mióta elkezdtem nem törődni a dolgokkal, azóta sokkal jobban és pihentetőbben alszok.

Ezt most nem úgy kell érteni, hogy az ég világon nem érdekel semmi, hanem csak annyi, hogy akárhogy is alakulnak a dolgok én azt elfogadom és nem stresszelek rajta.

Nem vagyok mindentudó, de ha akarsz, írhatsz üzit, hátha tudok segíteni valamiben. Akár lelkileg, akár fogyás, vagy tanulás.

2012. jún. 3. 22:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!