Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nem tudom mért nem tud legtöbb...

Nem tudom mért nem tud legtöbb Autizmussal élő személy szóhoz jutni egy beszélgetésben?

Figyelt kérdés

Nagyon elegem van abból nem tudok szóhoz jutni pl Esküvön a buli alatt a testvéremel meg olykor az anyámmal.

Mig az unokatestvéremel és más embereknél rögtön szóhoz tudok jutni és jól el tudok beszélgetni érdekes dolgokról. Hiába van nálam az enyhe fokú Autizmus egész jól tudok csevegni a testvéremmek közös egyik unokatestvéremmel és annak házas társával. Náluk nincs jelen egyetlen fogyatékosság sem még Autizmus és Asperger-szindróma sem.

Hiába élek Autizmussal mégis úgy érzem nem vagyok értelmi fogyatékos már mint súlyosan és közésúlyos szinten, gyakran érzem úgy enyhe fokban sem vagyok értelmi fogyatos.

Feltűnt a testvéremnél olykor elég furcsán viselkedik pl a közös egyik unokatestvéremmel egyáltalán nem nagyon beszélget, de még a házastársával sem nagyon inkább foghegyről beszélhet.

Testvéremnek van partnere az is inkább nem igazán fejezi ki az érzelmeit, nem nagyon látszik megtalálja a testvéremmel közös érintett unokatestvéremnél a közös nevezőt.

Gyakran a testvérem és az anyám nem hagyja szóhoz jussak aval akikkel éppen beszélgetnek, örülök annak nyaralni az anyámmal és az akkori kamasz testvéremmel csupán 3 évig nyaraltam velük aminél az első 20 éves koromban az utolsó 22 éves koromban volt.

Nem voltam hajlandó magamat égetni a testvéremmel és az anyámmal felnőtt fejjel is velük nyaraljak mikor a legtöbb fiatal baráti köreikkel és partnerükkel nyaralnak együtt.

2012. máj. 27. 19:35
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Nem a reklám helye, meg nem is ismerem őket, de az egyetlen aszpi közösség, amiről tudok:

[link]

2012. máj. 28. 21:31
 12/18 anonim ***** válasza:
0%

nem bántásból írom, és ne is töröljék a moderátorok!

Kedves kérdező! Emléxel alekoszra való világ 4.-ből? Ő is autista és azért beszél annyi hülyeséget, mert egyszerűen nem érti a metaforát, ironiát és egyszerűáen nincsenek érzelmei. Hülyéknek álla világ ezt már régebben is mondtam és most is tartom. Hogy akarsz normálisan élni amikor nem szoktál sírni bánatodban? Hogy akarsz társat ha nincs empátiád? Bele tudod élni magad mások helyzetébe? Tudod te mit éreza másik ha csak megfogod a kezét?? Egyszerűen az autsiták/aspergeresek nem képesek a normális életre, ezért van az hogy közülük kerül ki a skizofrének 4/5-e, és belőlük lesz a legtöbb államilag eltartott fogyatékos. Amúgymeg nem ritka a zavar mert tudtommal minden 200.-dik ember autista spektrumzavarhoz tartozik. Ha ezt kiszámolod az 50 000 ember Mo.-n. Ha társra vágysz csak autistát keress mert a normálisak csak kihasználnak, lenyúljáka pénzed, kocsid, házad miközben semmit nem értesz az egészből.

18/f voltam Saját tapasztalat mert volt egy agresszív autistánk osztályba akit azóta folyamatosan leszedálnak.

2012. máj. 29. 09:16
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

"nem bántásból írom, és ne is töröljék a moderátorok! "

Kedves előző! Tényleg nem bántásból írom, de ez a "nem bántásból megbántalak, lehülyézlek", és ez a "hogy lehet olyan elmével élni, ami nem olyan, mint az enyém" annyira aszpi vonás, hogy az már szinte fáj.

Nem véletlenül írtam én sem, amit írtam.

Alekosz? Alekoszról azért terjedt el, hogy Asperger-es, mert megszületett ez a cikk:

[link]

Sem Alekosz, sem a cikk írója nem rendelkezik diagnózissal. (Én sem. Legalábbis nem Asperger szindrómával.) Csak tippelget mindenki a görög Adonisz elmebeli állapotáról, meg a sajátjáról, meg másokéról. Nem minden aszpi "hülye", nem minden "hülye" aszpi, és az hogy a társadalom milyen viselkedéseket tart hülyének, és mit nem, az legalább annyit elárul a társadalomról, mint az egyénről, akinek a viselkedése megítéltetik. Az hogy ezekre a viselkedésekre még rányomunk egy stemplit is, szintén nem segít senkinek.

"Hogy akarsz normálisan élni amikor..." nem vagy normális.

Hogy mi a norma azt meg én diktálom. Négy láb jó, két láb rossz.

"Egyszerűen az autsiták/aspergeresek nem képesek a normális életre, ezért van az hogy közülük kerül ki a skizofrének 4/5-e, és belőlük lesz a legtöbb államilag eltartott fogyatékos. "

WTF? Erre valami statisztikád is van? Próbáld ugyanezt elsütni :

"A homoszexuális férfiakból van a legtöbb HIV fertőzött"

vagy

"A romákból van a legtöbb börtönlakó."

De a helyzet ennél is rosszabb, mert nemhogy oksági összefüggés, de a tények nyomai is alig fedezhetők fel a mondataidban. A autizmus/ Asperger szindróma egy kora gyermekkortól jelentkező fejlődési zavar, ami elsősorban a szociális készségek hiányosságát jelenti, a skizofrénia pedig egy tizenéves illetve fiatal felnőtt korban jelentkező betegség, melynek legfőbb jellegzetességei a zavaros gondolkodás, a téveszmék, a hallucinációk.

Ma két külön kórképnek tartják,a megkülönböztetése bizonyos átfedő tüntetek miatt lehet csak problémás. Amíg nem írták le az autizmust, és nem vált általánosan ismertté valóban gyakran diagnosztizáltak embereket "gyermekkori skizofréniával". De ezt talán a pszichiátriai diagnózisok zavarosságának :) kellene felróni, nem pedig úgy előadni, mintha az autisták további hibája lenne.

Egyébként ma Magyarországon fogyatékos támogatásra csak súlyos autisták jogosultak, tehát ez is egy "újból szopott" állítás, hogy ők kapják a legtöbbet.

"Ha társra vágysz csak autistát keress mert a normálisak csak kihasználnak,"

Érdekes, "optimista" kanyar a végére. "Te alapvetően hülye vagy, de mások meg rosszindulatúak. Sok szerencsét az élethez!"

Bolond egy világot élünk, annyi biztos. :)

2012. máj. 29. 12:00
 14/18 anonim ***** válasza:
15%

"kedves" utolsó!

Miért zavar téged ha jótanácsokat akarok adni a kérdezőnek? Fáj neked? Egyébként szinte csak tényeket mondtam, és az ironiát és metaforákat tényleg nem értik. HM... érdekes ehez nem tudsz semmit seszólni, talán te se vágod hogy mi a metafora.

A másik meg hogy nekem saját tapasztalatom van aspergeresekből, és tudom milyenek. Nem tudnak másokat utánozni. Egyszer nézd meg hogy táncol egy autista vagy hogy próbál utánozni valamit. Az aspergeresekneka szociális fejlettségük csökevényes, egyszerűen az érzelmi életük fejletlen. Ezek tények, bár elhiszem hogy elég nehéz ezekkel harca szállni.

Am. tudod miért gyűlölöm az autistákat? Mert mivel enm értik a hangsúlyt, metakomunikációt és ironiár mindent bántásnak vesznek és agresszívvá válnak. Egyik volt oszttársam is ilyen volt, és folyamatosan vert minket, nem érti a humort és egyszerűen fogyatékos volt.

2012. máj. 29. 12:57
 15/18 anonim ***** válasza:

"Mikoron a patak vize tükörré lett"

Neszevazze, itt a metafora. :)

Nyilván nem azokkal az állításokkal fogok vitatkozni, amik helytállóak, hanem azokkal, amik nem, vagy amik mögött nekem nem tetsző attitűdöt sejtek.

"Am. tudod miért gyűlölöm az autistákat? Mert mivel enm értik a hangsúlyt, metakomunikációt és ironiár mindent bántásnak vesznek és agresszívvá válnak. "

Ja, a melegek meg fűvel fával lefekszenek, a romák meg...

Nem veled vitatkoztam pár hónapja?

http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__altalanos-kozerzet__..

2012. máj. 29. 13:05
 16/18 anonim ***** válasza:
Miért lett utólag törölve az első két válasz?
2012. máj. 30. 17:07
 17/18 anonim ***** válasza:
Mert az első ordenáré módon szidta a kérdezőt, a második pedig beszólt az elsőnek. Legalábbis megpróbálta.
2012. máj. 30. 22:39
 18/18 A kérdező kommentje:

Első 2 válaszolót én hivtam fel a moderátorok figyelmében azért lett kitörölve 1. válaszoló sértette az Autizmusal élőket. Mig a 2. válaszoló gondolom egyett értett az 1. válaszolóval vallási, etnikai, tartozás függvényéhez célzót az Autizmus és Asperger-szindróma kialakulásához.

Semmi köze nincs bármely valláshoz és bármely etnikumhoz tartozó személyeknél az Autizmus és az Asperger-szindróma kialakulásához.

Egyik válaszolónak üzenem nem mindegyik Asperger-szindrómás és Autizmusal élő személyek agresszivak kommunikáció megértésének a hiányában. Lehet hogy azért volt agressziv a volt osztálytársa óvodai évei alatt vagy más iskolai évei alatt többször kihasználták, és már nem igy végképp nem tudja megkülönbötetni a viccet a gúnyolástól.

Olyan mint amikor új munkavállók elmennek dolgozni az új munkahelyükre ahol reménykednek abban annyi órabért kapnak, mint amennyi a munkaszerződésükben benne van meg a műszakjuk függvényében. Aztán kiderülne a sokadik új munkahelyóknél is nem annyi lenne az órabérük mint ami a munkaszerződésükben benne lenne hanem jóval kevesebb.

2012. máj. 31. 10:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!