Miért nem tudom megjegyezni az évszámokat?
Megnyugtatlak. Középszintű érettséginél használhatsz atlaszt, abban pedig benne vannak az évszámok, a hadjáratok térképein is jelölve vannak stb.. És az is ott van a csaták évszámai mellett hogy ki nyert és hol, szal ne aggódj emiatt :)
Én évszámokat úgy tanulok ha nem lehet atlaszt használni, hogy lerajzolom az eseményt úgy hogy az évssám is a része legyen. Pl. tegyük fel, 587 - a gótok katolikus hitre térnek. Goth egy hatalmas kereszttel és egy 587est ábrázoló tetoválással. Így tanultam meg egy dolgozathoz kb 50 évszámot, a rajzolás max egy óra alatt megvolt. Persze volt köztük olyan amit nagyon kidolgoztam (amiket nehéz megjegyezni vagy könnyen összetéveszthető másikkal), volt amit csak vázlatosan. Dolgozatnál csak elképzeltem a rajzot és egyből beugrott a szám. Vagy írtam verset róluk. :D Ötöst kaptam :) Próbálj meg valamit, aminek a segítségével a számra nem úgy tekintesz, mint egy szám a számrendszerben, hanem egy szó, vagy egy képi elem :) A család/barátok születésnapjaival is csinálhatod ugyanezt. És írd fel magadnak naptárba, és jól látható helyekre hogy kinek mikor van, így nem felejted el és ha sokszor látod, könyebben megjegyzed :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!