Depresszió ellen?
A depresszió komoly betegség. Legfontosabb, hogy ez nem egyenlő a sima nincs jó kedvem állapottal.
Ha a szüleid nem engedik, hogy gyógyszert szedj, akkor téged veszélyeztettnek. Az öngyilkosság gondolata már komoly tünet, ilyenkor érdmes elgondolkodni a gyógyszeres kezelésen. Sajnos a gyógyszerek nem mindig hatnak gyorsan és néha nem megfelelő (váltani kell), ráadásul mellékhatásai is lehetnek szóval tényleg vannak gondok vele, viszont e nélkül még rosszabb lehet. Ha még jobban magával sodor a betegség, akkor már fizikai tünetei is lesznek a dolognak ( pl. hiába találsz egy jó hobbit, ha a betegség miatt képtelen leszel kimozdulni otthonról). Van olyan depressziós aki napi 12 órát is képes aludni és max. pár órára képes felkellni az ágyból.
Hogy küzd le a betegséget?
1. Fordulj szakemberhez.
2. Fogadd el a szakember tanácsait (gyógyszer, terápia stb.) A kezelés sokszor évekig is eltart, ne add fel ha az elején nem működik a dolog.
3. Ha jobban érzed magad keress olyan dolgokat amik boldoggá tesznek.
4. Fogadd el magad, ha elbuksz az ne fogjon vissza. Mindenki szokott hibázni, senki nem tökéletes. Gondolj magadra ne pedig arra, hogy mások mit gondolnak rólad.
mármint jársz már pszichológushoz/pszichiáterhez és csak a gyógyszert nem mered elmondani? vagy még nem is jársz, de akarsz? mindenesetre leírom mindkettőt.
még egész kicsi voltam, mikor én kértem őket, hogy vigyenek el. sírtam, kiborultam, de szerencsére nem kellett annyira magyarázkodnom. talán kicsit megijesztettem őket, eleinte kérdezgettek, milyen volt, egyszer ugye az egyik szülőnek is el kellett jönnie, amit nagyon nem akartam. akkor végig passzív voltam, meg sem szólaltam. utána mindig csak azt mondtam az alkalmakról, hogy jó volt, nem volt semmi különös. és ma már meg sem kérdezik.
a gyógyszerestől rettegtem, de a pszicho azt mondta, semmiképpen nem kaphatom meg szülői beleegyezés nélkül. volt egy nagyon rossz időszakom, amikor eldöntöttem, hogy megölöm magam. ennek a tudatosítása kiborított és gondolkodás nélkül odavetettem, hogy kéne gyógyszer. és hogy majd hívják fel a pszichot, azt kérte. igazából csak az egyik szülőm tud róla, nem tetszett neki az ötlet. és azóta se beszélt a pszichológusommal, pedig ő elvileg kereste is anyámat.
a lényeg, hogy én próbáltam nem tudomást venni a reakciókról. rossz a viszonyom a szüleimmel.
az előttem lévő kommentre reagáltam, de hú. hát legalább ezt is megtudtam. :)
és persze mindenkinek köszönöm a tanácsokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!