Mit gondolsz az öngyilkosságról, az öngyilkosokról?
Egyetértek abban, hogy az öngyilkosságra való hajlam személyfüggő és nem körülményektől függ. Ismerek olyat, akinek mindene megvan, mondhatni szerencsés ember, okos, vonzza az embereket, és mindig jókor van jó helyen, de mégis öngyilkos gondolatai vannak, képtelen a boldogságra. Egy 46 éves művelt, sokat látott emberről van szó, akit azonban gyerekként rendszeresen vertek, és ezt képtelen feldolgozni, azzal kompenzál, hogy hatalmával fogva másokat aláz meg.
Úgy gondolom az öngyilkos gondolatok mögött mindig gyerekkori trauma húzódik meg, ezekkel kell szembesülni és valahogy feldolgozni, de ez baromi nehéz.
És igen, legtöbbször azok mondják, hogy mindig van remény, akik szerető, odafigyelő családban nőttek fel.
De ennek most ellentmondok, mert én nem ilyen családban nőttem fel, mégis azt mondom, hogy igenis van remény, nem szabad feladni!
" Eszembe jut, hogy biztosan olyan hülyeség miatt lett öngyilkos, hogy szekálták valamiért az iskolában. Egyébként mindenki azt csinál magával, amit akar. Nem ítélem el csak szimplán leszarom."
ez a legkorrektebb válasz és ez van legjobban leszavazva.
korrekt válasz? itt vélemények vannak, szerintem nincs olyan, hogy korrekt válasz. :) maximum te is úgy gondolod, mint ő.
amúgy én nem szavaztam le semmit, csak olvasom a különféle véleményeket, hozzájuk sem akarok semmit fűzni.
"csak olvasom a különféle véleményeket, hozzájuk sem akarok semmit fűzni."
De mégis hozzászólsz az elsőhöz, ami neked derogál...
az a baj, hogy nem az hal meg aki hülye
az hal meg így, aki öngyilkos hajlamú, nem feltétlenül hülye
egy csomó hülye meg életben marad
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!