Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit gondolsz az öngyilkosságró...

Mit gondolsz az öngyilkosságról, az öngyilkosokról?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy elolvasol egy cikket, amiben arról írnak, hogy egy tizenéves véget vetett az életének. Milyen gondolatok járnak benned (már ha járnak)? Csak érdekel a véleményetek ezzel kapcsolatban, ne gondoljon bele senki semmit.

2012. máj. 8. 00:24
1 2 3
 11/26 Atees válasza:
egyetértek az elöttem hozzászólóval, főleg az uccsó két mondattal.
2012. máj. 10. 01:07
 12/26 anonim ***** válasza:

Egyetértek abban, hogy az öngyilkosságra való hajlam személyfüggő és nem körülményektől függ. Ismerek olyat, akinek mindene megvan, mondhatni szerencsés ember, okos, vonzza az embereket, és mindig jókor van jó helyen, de mégis öngyilkos gondolatai vannak, képtelen a boldogságra. Egy 46 éves művelt, sokat látott emberről van szó, akit azonban gyerekként rendszeresen vertek, és ezt képtelen feldolgozni, azzal kompenzál, hogy hatalmával fogva másokat aláz meg.

Úgy gondolom az öngyilkos gondolatok mögött mindig gyerekkori trauma húzódik meg, ezekkel kell szembesülni és valahogy feldolgozni, de ez baromi nehéz.

És igen, legtöbbször azok mondják, hogy mindig van remény, akik szerető, odafigyelő családban nőttek fel.

De ennek most ellentmondok, mert én nem ilyen családban nőttem fel, mégis azt mondom, hogy igenis van remény, nem szabad feladni!

2012. máj. 10. 14:22
 13/26 anonim ***** válasza:

" Eszembe jut, hogy biztosan olyan hülyeség miatt lett öngyilkos, hogy szekálták valamiért az iskolában. Egyébként mindenki azt csinál magával, amit akar. Nem ítélem el csak szimplán leszarom."

ez a legkorrektebb válasz és ez van legjobban leszavazva.

2012. máj. 12. 20:42
 14/26 A kérdező kommentje:

korrekt válasz? itt vélemények vannak, szerintem nincs olyan, hogy korrekt válasz. :) maximum te is úgy gondolod, mint ő.

amúgy én nem szavaztam le semmit, csak olvasom a különféle véleményeket, hozzájuk sem akarok semmit fűzni.

2012. máj. 12. 21:48
 15/26 anonim válasza:
16%
Aki hülye haljon meg!
2012. máj. 12. 21:53
 16/26 anonim ***** válasza:

"csak olvasom a különféle véleményeket, hozzájuk sem akarok semmit fűzni."

De mégis hozzászólsz az elsőhöz, ami neked derogál...

2012. máj. 13. 09:15
 17/26 anonim ***** válasza:
52%

A depresszióval és az öngyilkossági szándékkal kapcsolatosan sok hasznos információ található az alábbi, angol nyelvű honlapokon:

[link]

[link]

Innen pedig egy keresztény pszichológus, Dr. Tapolyai Emőke közel 20 előadását lehet letölteni díjmentesen:

[link]

Nézzetek be ide is: [link]

2012. máj. 16. 23:50
 18/26 anonim válasza:
Sajnálom őket,hogy volt okuk ilyet tenni...
2012. máj. 20. 05:37
 19/26 anonim ***** válasza:
68%

az a baj, hogy nem az hal meg aki hülye

az hal meg így, aki öngyilkos hajlamú, nem feltétlenül hülye

egy csomó hülye meg életben marad

2012. máj. 22. 20:10
 20/26 anonim ***** válasza:
69%
Vannak olyan pszichés betegségek, amiknél megértem, mert láttam ilyet és én is átéltem. És itt nem az "olyan depi vagyok hogy mindjárt öngyi leszek.." típusú és súlyú problémákra gondolok.
2012. máj. 22. 20:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!