Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy nevezik azt, ha valaki...

Hogy nevezik azt, ha valaki 'lefagy'? Normális az ilyen?

Figyelt kérdés

Tehát adott egy ember, aki vásárolgat. Van egy más hivatalos dolga a város másik részén. Elindul. Aztán pánik(?) szerű érzés vagy más, nem tudom. Meg kell állnia, mert hirtelen öntudatlan lesz. Mintha nem tudná magáról, hogy létezik. Megpróbálja összeszedni magát, bemegy egy sikátorba és csak áll és vár. Üres a feje, mint a csokinyuszinak. Egy kis idő után felhív valakit, aki érte megy, de retteg, hogy egy lépést is megtegyen, persze erről nem beszél, hanem azt hazudja, hogy fáj a lába(ami igaz is)és ezért képtelen menni. Majd kisüt a nap és ettől kicsit jobban lesz, elindul, kb 50m kellene még az autóig, de közben újra beborul és ő megáll és ottmarad. Végülis nagy nehezen (negyed óra alatt) sikerül megtenni a távot.

Na jó, bevallom, ez velem történt. Nem először. MI LEHET EZ?

2012. ápr. 24. 16:15
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem vagyok biztos benne, hogy nálad ez lenne, de az epilepsziának vannak olyan tünetei, hogy valaki csak úgy lefagy. Egy epilepsziás barátommal sétáltam, még mielőtt kiderült a betegsége, és egyszer csak az út közepén megállt. A kocsi meg jött. Neki ott se kép, se hang, alig bírtam lerángatni onnan. Azt nem tudom, közben ő mit érzett, de szerintem nézz ennek utána.
2012. ápr. 24. 16:26
 2/9 anonim ***** válasza:

nézd csak, ezt olvasd el:

[link]

(első voltam)

2012. ápr. 24. 18:04
 3/9 A kérdező kommentje:
aham...
2012. ápr. 24. 21:46
 4/9 anonim ***** válasza:

Absence-nak hívják. A szó távollétet jelent. Mintha "máshol járna az esze", általában max. fél percig.

[link]

"MI LEHET EZ?"

Majd az orvosi kivizsgálás eldönti. Fordulj orvoshoz, ki kell deríteni a rohamok okait.

2012. ápr. 25. 03:54
 5/9 A kérdező kommentje:
voltam pszichiáternél, de nem veszi komolyan, pedig már nem egyszer mondtam neki, viszont nem is neurológiai, mert onnan küldtek pszichiáterhez
2012. ápr. 25. 16:19
 6/9 anonim válasza:
Nekem is volt már hasonló.Szerintem ezt pánikrohamnak nevezik, bár nem vagyok doki,de tapasztalom néha magamon.Egyszerüen csak előtör ez az érzés,és visz.Én olyankor mély levegőt szívok többször,és próbálom magam meggyőzni, hogy nincs semmi baj,volt már hogy vezetés közben tört rám,hát nem volt egyszerü,ráadásul sehol nem tudtam megállni..Idővel megtanultam kezelni.
2012. ápr. 25. 16:40
 7/9 anonim ***** válasza:

"Szerintem ezt pánikrohamnak nevezik"

Nem annak.

2012. ápr. 26. 09:15
 8/9 anonim ***** válasza:

16:19

Ha a neurológus pszichiáterhez küldött, az azt jelenti, hogy nem hiszi, hogy szervi bajod van, vagy megállapította, hogy nincs. Egyébként ami ilyenkor szükséges lehet, az pl. egy EEG-vizsgálat, lehetőleg hyperventillációval egybekötve. Ha ezen már átestél, akkor valószínűleg úgy gondolják, hogy nincs semmi bajod, vaklárma az egész.

2012. ápr. 26. 09:18
 9/9 A kérdező kommentje:

szervi bajom nincs, tehát marad a pszichiátriai, mert azért ez mégsem nevezhető normálisnak, egészségesnek

nem mellékesen k.urva sz.ar

2012. ápr. 26. 17:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!