A pszichológus hozzáérhet a pácienséhez?
nem tudom a jogi dolgokat, de kicsit csodálkoznék, ha bármi is tiltaná az ilyesmit...
vagy bármi értelmes indokot tudna valaki mondani, hogy miért ne?!
nyilván van egy határ...
egy pszichológusnak tudnia kell, hogy mivel mit válthat ki, végülis ez a munkája, nem?
szvl sztem felesleges korlátozni, lehet valakinél árt, lehet vkinél használ az érintés, gondolom ÉÉÉÉN :D
Köszi, hogy írtatok!
Azért gondoltam én is, hogy van esetleg valami "szabályozás", mert engem érzelmileg eléggé fölkavar az ilyen szintű közvetlensége.
14:22, (most olvastalak.) Zavarni nem zavar, de azért mélyebben érint, mintha akármilyen ismerősöm érne hozzám.
Korábban meg azt hittem, hogy az lesz, amit az első válaszoló is írt, hogy kezet fogunk a bemutatkozásnál és slussz.
Terápiás helyzettől és a páciens állapotától, betegségétől függ, de általában nem.
Van más helyzet, amikor pl. nemhogy szabad-e, hanem egyenesen kell. Gondolj csak a Good Will Hunting c. filmre. Az a helyzet nagyon is valóságos helyzet, nem holmi hollyw-i kacat. Egy traumatizált ember esetében pl. KELL a mindenfajta testi kontaktustól való iszonyát, rettegését lazítani, oldani (ami a bántalmazás egyenes következménye).
Kedves kérdező!
Ezt az érzést oszd meg a pszichológusoddal. Ha úgy érzed, nem bízhatsz meg benne, és ez nem egy rád jellemző érzés, hanem csak vele kapcsolatban érzed, akkor viszont zárd le vele a terápiát. Egyébként van több olyan módszer, ami érintést igényel: pszichodráma, szomatodráma, táncterápia és mozgásterápia (ezek csoportosak) és a hipnoterápia során is lehet érintés.
Üdv:
Tamás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!