Mi a különbség a pszichiáter és a pszichológus között?
MOYO válasza:
Szakember nem vagyok. Egyiknél sem jártam még.
Ami egyértelmű, hogy a pszichológus beszélgetéssel gyógyít. Legalábbis tárja fel a probléma forrását.
Ezzel kárt nem tesz, maximum, hogy nagyon sokba kerül.
A pszichiáter más oldalról közelíti meg a dolgokat.
József Attila költőnk életét mindenki ismeri.
És azt hiszem ezzel el is mondtam mindent!
Szerintem az életben nincs még egy olyan hely, ahol az ember életét ennyire tönkre teszik!!!
Minden OK NÉLKÜL nyomják beléjük a nyugtatókat!!
Ez a "gyógyítás". Egy ismerősöm került be.
Semmi baja nem volt. Nem tudom mit keresett ott.
De utána az már nem volt ember.
De azt hiszem már kiállítás is van és az interneten biztos, hogy meg lehet találni, minket művelnek a pszichiátrián. Volt már nem egyszer nagy közfelháborodás is, és tüntetés.
Senki ne értsen félre, biztos vagyok benne, hogy van, akin már csak az segít, de egy nagyon emberellenes dolog!
Valahol olvastam, hogy pszichológus annak kell, aki érzi, hogy szüksége van rá, pszichiáter meg annak, aki (már) nem.
Nyilván egyszerűsítés, de legalább frappáns.
"Önmagában tehát nem az minősíti a személyiség szintjén gyógyító szakembereket, hogy milyen szakon szerezték az alapképzettségüket"
Dehogynem, hiszen köztudott, hogy a bölcsészek hülyék és krumplit sütnek a mekiben, az orvosok viszont félistenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!