Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ezt a nagy félelmet a szorongá...

Ezt a nagy félelmet a szorongás okozhatja?

Figyelt kérdés

Szorongásom van már kb 1 éve. Szedtem rá gyógyszert, akkor úgy tűnt hogy csillapodott.

Aztán véletlen rábukkantam a hírre, miszerint háború készül Iránnal, és az osztrák tudósok világháborúra számítanak.(Mert Oroszország és Kína megvédené Iránt, vagy nem?)

És itt jött be a hatalmas félelem. Egyszerűen ledermedtem, azóta csak ez jár a fejemben, egyszerűen nem tudom megállni hogy ne keressek rá az újabb hírekre, amelyek szintén ijesztőek.

Olyan gondolatok törnek rám, hogy "hamarosan mehetek a frontra meghalni" "mi lesz édesanyámmal" stb, és amikor ezek a gondolatok bejönnek, annyira elmegy a kedvem mindentől, hogy az már olykor fura.:S

Aztán itt a GYK-n is olvastam hogy "biztos Magyarországon is besoroznak mindenkit" stb.

Egyszerűen néha csak ez jár a fejemben, mert olyan szinten félek, elönt a félelem, lefoglalja a gondolataimat, minden nap.

Ezt a szorongás váltja ki, ezt a hatalmas félelmet, gondolatokat, a mindennap ezen agyalást vagy ez reális félelem?

Nemrég megláttam egy terepmintás ruhájú bakancsos embert az ablakból, amint elment valahova biciklivel.

Egyből olyan gondolatok jöttek hogy "biztos besorozták" stb meg persze jött a félelem is.

Ez reális félelem, vagy ezt a szorongás váltja ki belőlem?:S Mert ténylegesen nagyon félek....

(18/F)

(bunkó sértegető beszólásokat nem kérek, köszönöm)

2012. febr. 12. 17:25
 1/7 A kérdező kommentje:
De ténylegesen minden nap ez van a fejemben, nem tudok szabadulni a gondolattól, és a megijedéstől, a félelemtől.:S
2012. febr. 12. 17:27
 2/7 anonim ***** válasza:

Szerintem ez nem normális viselkedés. Nem vagyok az orvosi kezelések híve, de szerintem egy pszichológus tudna neked segíteni.

Én egyébként pont az ellentéted vagyok, abszolút hidegen hagy, hogy lesz-e háború, vagy sem, vagy az, hogy mi lesz a következménye, hogy hány ember hal meg. Ez sem normális, de mégis jobb, mint a te állapotod.

2012. febr. 12. 17:44
 3/7 anonim ***** válasza:

Szerintem is. Minden bántás nélkül: fordulj pszichiáterhez. (A pszichológus már kevés.)

A pszichés betegeket egyébként nem sorozzák be, ha ez megnyugtat. ?)

2012. febr. 12. 17:46
 4/7 A kérdező kommentje:

Miért ne soroznák be?:S

Amúgy akkor ez irreális(an nagymértékú) félelem amit a szorongás okoz?:S

2012. febr. 12. 17:48
 5/7 anonim válasza:
A baj itt inkább az, hogy belekerülsz egy "mókuskerékbe" és mániásan félni fogsz már mindentől a végén...jobb most segitséget kérni ezt feldolgozni, mert mint irod leköti az egész napi gondolatodat és ettől nem éled a normális életed! Ez fokozza majd a szorongásod, hogy "mindig csak ez jár a fejedben" és újra és újra belekerülsz a szituba....VAGY elkezded figyelmeztetni magad, hogy hülyeség amire gondolsz és eltereled a saját figyelmed, először nyilván nehéz lesz, de ugyanúgy rutinná tud válni, mint ahogy ez a tévgondolat is eluralkodott rajtad! Figyelj oda az érzéseidre és irányitsd Te magad a saját gondolataidat....de ha nem megy egyedül, kérj segitséget, mert nem vagy egyedül ezzel a problémáddal, szerintem a mai világban senki nem érzi magát biztonságban! Se akinek családja van és azt félti, se aki egyedül van és nem tud megélni, mindenki fél, de normális szinten kell tartani az érzéseidet mert....élni kell :)
2012. febr. 13. 15:39
 6/7 A kérdező kommentje:

Én csak attól félek hogy Oroszország és Kína becsatlakozásával ez világháborúvá fajul. Hogy itt is besoroznak mindenkit, a frontra meghalni, pusztulás stb.:S

Én tényleg félek, de ez a hatalmas mértékű félelem meg a legrosszabb dolog bekövetkeztének "előrelátása" a szorongás miatt lehetséges?:S Vagy van reális oka a félelemnek?

2012. febr. 21. 12:43
 7/7 A kérdező kommentje:
2012. febr. 21. 12:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!