Mit jelent a VILÁGFÁJDALOM kifejezés?
Figyelt kérdés
2012. febr. 3. 18:58
1/5 anonim válasza:
az hogy a legkisebb dologra is úgy reagálnak mintha ez lenne a világ legnagyobb gondja, a hisztis tinip1csákra szokták mondani hogy világfájdalmuk van.
2/5 anonim válasza:
3/5 anonim válasza:
Goethe: Az ifjú Werther szenvedései
Olvasd el, és rögtön megvilágosodsz. :) Az öngyilkossági hóbortot nem kell követni, Goethe sem követte, csak kiírta magából a világfájdalmait. :)
4/5 anonim válasza:
Ezt:
"Ma egész nap olyan szomorú voltam, nem is tudtam etetni a hernyókat. Tulajdonképpen miért is él az ember? "Lenni vagy nem lenni, ezt itt a kérdés", mint ahogy Shakespeare mondja a Hamletben. Arra gondoltam, hogy milyen kár az ifjúságért, mely elmúlik és hogy én már sohase leszek olyan vidám és elégedett, mint harmadikban. Hiába! az élet nem olyan víg dolog!... de hagyjuk!..."
(Karinthy: Tanár úr kérem, a 16 éves diák naplója)
5/5 Holdfénylány válasza:
A világfájdalom -nem az idézőjeles,amikor valaki kis dolgot is tragédiaként él meg- az egy olyan érzés,ami szét akarja roppantani az embert. Mintha az egész világ fájdalmát a nyakadba vennéd...és úgy érzed megfulladsz a súly alatt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!