Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha egy embert 1 honapon...

Xaba89 kérdése:

Ha egy embert 1 honapon keresztul minden egyes alvassal toltott orajaban felkeltik, idezhet elo nala valami pszihes elvaltozast?

Figyelt kérdés
2012. jan. 29. 07:17
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
70%

Mindenképpen, hiszen nem tudná kialudni magát.

Viszont az ébresztőt fizikai elváltozás érné ha velem próbálkozna.

2012. jan. 29. 07:26
 2/17 anonim ***** válasza:
57%
Olvastam valahol, hogy olyan módszerrel vallattak embereket, hogy állandóan felkeltették. Hogy téged ez miért érdekel, azt nem tudom, de ha azért ébredsz fel, mert sír a gyerek, akkor egészen más a hatása. Az anyaság ugyan kimerítő, ha rosszul alvó csemetéje van, de nem okoz pszichés elváltozást
2012. jan. 29. 07:50
 3/17 A kérdező kommentje:
kosz a valaszokat. Az egyik tanarom allitotta, hogy regebben csinaltak ilyen kiserleteket embereken es eloszor halucinaltak az alanyok, kialakult a paranoia es rovid idon belol meghaltak.
2012. jan. 29. 08:23
 4/17 anonim ***** válasza:
31%
A tanárodnak nem hiszel, de itt a gyk-n akárkinek igen? Fura vagy.
2012. jan. 29. 08:31
 5/17 A kérdező kommentje:
ez nem hit kerdese.... en feltettem egy kerdes a te dolgod az, hogy valaszolj ra es nem az, hogy kritizalj! Ha nem tetszik a kerdes egyszeruen lepj tovabb egy masikra amire tudsz is adni valaszt ha mar nincs mas elfoglaltsagod. Es hidd el ,hogy jarnak ide olyan emberek is akik kielegitobb valaszt tudna adni mint a tanarom. Szoval ha nincs valaszod a kerdesemre ne szoljal bele. Kosz szepen .
2012. jan. 29. 09:49
 6/17 anonim ***** válasza:
Nem tudom forrással alátámasztani, de én is hallottam ilyesmiről, annyi különbséggel, hogy akiket alvásból felkeltenek, méghozzá úgy hogy megijednek, akkor az ha tartósan folyik tud pszihés elváltozást okozni. Ha tényleg MINDEN órában felkeltenek valakit akkor el tudom képzelni hogy meghal, de maximum azért mert nem tudja az agy elérni az alvásnak azt a mély szintjét ami pihentet és egy idő után ebbe belehal, de volt már fönt ember 11 napot is egyhuzamban.
2012. jan. 29. 11:00
 7/17 anonim ***** válasza:

Ingerlékenység, düh, depresszió, gondolkodásra való képesség gyengülése, ellenállóképesség megtörése stb.

Nem túl meglepő módon. Ha voltál már nagyon kialvatlan, akkor azt szorozd meg sokkal.

Az viszont hülyeség, hogy ebbe bele lehet halni. Ha belehaltak vallatásba emberek, akkor az nem az alváshiány hatása volt. A kínvallatás azonban nemcsak felébresztésből áll, hanem van ott más is (pl. verés)

2012. jan. 29. 14:38
 8/17 anonim ***** válasza:

Mindenképpen, ha az alvásidő elegendő is, de nem tud az illető álmodni, akkor problémát okoz. Van, aki úgy fogalmazza meg, hogy ébren kerül az agy REM fázishoz hasonló állapotba, mások ezt hallucinálásként írják le.

Itt egy cikk, ez is hasonlóról ír.

[link]

Amerikai katonákkal is végeztek önkéntes kísérleteket, az alanyok többsége egy idő után attól félt, hogy megbolondul.

2012. febr. 2. 12:53
 9/17 anonim ***** válasza:

Milyen kérdés ez?

Téged gyötörnek így, vagy Te gyötörsz valakit ezzel a képtelenséggel?

Mind a kettő nagyon nagy bajjal járhat, mert vissza üt előbb utóbb akár Te, akár más az áldozat.

Ez egy beteges kérdés én félnék Tóled.

2012. febr. 3. 09:33
 10/17 A kérdező kommentje:
Te beteg vagy... ez egy normalis kerdes, hallottam a temarol es feltettem itt. Ha vlmi nem tetszik akkor nem muszaj kommentalni!!!
2012. febr. 3. 10:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!