Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért gondolok furcsa dolgokra...

Miért gondolok furcsa dolgokra bizonytalan időközönként?

Figyelt kérdés

Sosem tudom mikor, csakúgy megjelenik a fejemben egy kép, ahogy kihúzok egy íjat és olyankor általában furcsa érzésem van, mintha nyújtózhatnékom lenne. Vagy ez, vagy pedig az hogy egy ember (ha jól emlékszem valami barna, rövid hajú férfi. Nem igazán ismerek ilyen embereket, max. a tanáraim, de egyikre sem hasonlít) homlokába, pontosan a közepébe beleáll egy nyílvessző, amit gondolom azelőtt én lőttem ki.

Kérlek ezért ne gúnyoljatok, mert a kérdés őszinte, és engem nagyon zavar! Főleg mikor koncentrálás közben ugrik be, mikor nagyon nem kéne! Mit tudok tenni ez ellen?

2012. jan. 6. 18:46
 1/4 bánomisén ***** válasza:

A gondolatokat nagyon nehezen lehet irányítani, de ha ezek ugranak eléd, hessegesd el őket.

Egyébként történt már hasonló veled életedben? Vagy filmen láttál ilyen íjazós jelenetet?

2012. jan. 6. 18:51
 2/4 A kérdező kommentje:

Kedves első kommentelő!

Köszönöm a válaszodat! Tudtommal ez előtt még nem igen volt ilyenre példa, illetve de. Egy van, ami sajnos már elég régóta kínoz, de az már elég kínos téma, ezért nem szívesen osztom meg.

Csak pár pillanatra ugranak be, az első esetben amíg látom ahogy célzok valakire, de még nem láttam hogy ki is lőttem volna a nyilat. A másodiknál még annyi ideig se tart, csak ahogy beleáll a férfi fejébe a nyíl, ennyi.

Nem tudod esetleg, hogy ez idővel elmúlik-e?

2012. jan. 6. 18:57
 3/4 bánomisén ***** válasza:
Ha ez olyasféle titok, amit még nem osztottál meg senkivel, akkor szerintem beszélj róla. Ha van valamilyen módon valóságalapja ezeknek a képeknek, akkor valószínűleg azért ugranak be újra és újra, mert nem dolgoztad fel őket. Feldolgozni meg könnyebb, ha keresel valakit, akiben bízol és beszélsz neki róla. Amint kimondod, máris könnyebb, és amint feldolgoztad, szerintem elmúlnak ezek a képek.
2012. jan. 6. 21:25
 4/4 anonim ***** válasza:

Hány éves vagy, fiú-lány? Milyen helyzetekben jön elő a gondolat?

Látatlanban nem sok mindent lehet erről mondani. Talán ki kéne próbálnod igaziból is az íjászatot.

Az asszociációim ezzel kapcsolatban, többet mondani nem tudok: Célra tartani és feszíteni az íjat tényleg lehet olyan, mint koncentrálni. Mondjuk dolgozat közben. Olyasmit kell kigondolni, amire a tanár gondolt. A céltábla közepe: a homlok közepén át az agyat eltalálni: azt a helyet, ahol a gondolat lapul, amire most szükséged van. Lehet egyszerű metafora is. Fontos a gyilkos szándék?

2012. jan. 7. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!