Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ti mit tennétek ilyen helyzetben?

Ti mit tennétek ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés
Fél éve mondhatni megszűntek a szociális kapcsolataim, mert elég durván agorafóbiás lettem. Azóta 4fal közt élek. Persze gyógyszerezek, járok pszichológushoz és pszichiáterhez is. Alapvetően nem vagyok gátlásos emberek közt. Voltak barátaim is anno, most egyre inkább megszakadnak a kapcsolataim. Nem tanulok, munkahelyem pedig nincs, mivel a "betegség" miatt nem merek elvállalni semmit. Teljesen értelmetlenek a napjaim...már rég unom a számítógépet is, de mivel nem tudok elmenni sehova, ezért nem tudok jobbat. Mivel lehetne feldobni ezt az unalmas állapotot? Tv-t utálom, gépen nézek filmeket. De ennyire egyedül és elzárva semmi sem olyan jó...
2012. jan. 3. 00:58
 1/5 anonim ***** válasza:
Csoportos terápiát nem javasoltak még?
2012. jan. 3. 01:00
 2/5 A kérdező kommentje:

De, vagyis most keres valami ilyet az egyik dokim :)

De akkoris haláli unalmasak maradnak a napjaim...vagy...?

2012. jan. 3. 01:18
 3/5 anonim ***** válasza:

Az agorafóbia mögött kell legyen valamilyen ok. Életfélelem? Nem tudom. Nem is az én dolgom.

De azért eltölthetnéd értelmesen a napjaid, én legalábbis biztos ezt tenném: nyelvtanulás, vagy valamilyen szakma, bedolgozós munkák, egyáltalán csak művelődés. Rengeteg ebook férhető hozzá a neten, de el is küldhetsz valakit könyvtárba. Egy biztos, a tudás és önismeret szerintem senkinek sem ártott meg, inkább segített.

2012. jan. 3. 15:09
 4/5 anonim ***** válasza:
Iratkozz fel, a www.bura.hu ra. Levelezhetsz hasonló betegekkel. Tapasztalatot cserélhettek, ki, mivel foglalkozik, hogyan halad, stb.
2012. jan. 3. 19:05
 5/5 A kérdező kommentje:

Utolsó előttinek!

próbálkozok angolt tanulni, németet tanítok, 2 tanítványom van, próbálok keresni bedolgozós melót de nem igazán akad, szoktam gitározgatni, de épp az a bajom, hogy hiányzik valami társas tevékenység, pl. régebben jártam edzeni, szórakozni...úgy teljes az élet és ezt nem tudom, mi pótolhatná... :( addig, amíg nem jön rendbe minden.

A választ mindenkinek köszi és a linket utolsónak!

2012. jan. 3. 19:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!