A barátom kényszerbeteg (OCD) annyira súlyos, hogy pszhiciátriára kell mennie. Meddig tarthatják bennt?
El mesélte,hogy milyen kényszergondolatai vannak. Pl:. Mondtam neki,hogy nézzen meg egy filmet,erre persze mondta hogy ha akarja ha nem,meg kell néznie,mert ha nem akkor történik velem valami. Mindig ellenőriz dolgokat stb. ezek annyira szerintem nem vészesek. Mondta,hogy támadnak néha olyan gondolatai,hogy ki tekeri a nyakam,persze ő nem akarja,csak az a hang mondja.
Olyan is volt,hogy mentek vásárolni,volt egy ütő,és olyan gondolata támadt,hogy most azzal mindenkit szétver az áruházban.
Ez nem normális,ezért is utalta be a pszhiológus a pszhiciátriára.
Én kitartok mellette,mert mindennél jobban szeretem,viszont félek,hogy nem-e fog csak meghülyülni bennt? elfelejteni dolgokat?
Akinek van ilyen tapasztalata,kérem szépen írjon!
köszönöm szépen
15/L
"A betegség általában krónikus lefolyást mutat kezelés nélkül,
jellemző, hogy a tünetek súlyossága ingadozik. Az életkor
előrehaladtával egyes esetekben a betegség enyhül vagy megszűnik,
máskor a lefolyás krónikus és progrediáló. Látszólagos spontán
javulások és rosszabbodások ilyenkor is észlelhetők. Elfáradás,
stressz, hangulati rosszabbodás hatására a tünetek súlyosbodhatnak
és gyakoribbá válhatnak.
A betegség következményei változatosak. Vannak, akik tartós kórházi
kezelésre szorulnak, és szinte életképtelenné válnak, ugyanakkor
nagyon sokan képesek munkájukat folytatni tüneteik ellenére.
Rendszerint több erőfeszítést igényel mindennapi életük
megszervezése,
kényszereik nagymértékben gátolhatják őket teljesítményükben."
"akkor szeress a legjobban, amikor a legkevésbé érdemlem meg, mert akkor van a legnagyobb szükségem rád"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!