Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez ciki? Veletek fordult már...

Ez ciki? Veletek fordult már elő ilyen?

Figyelt kérdés

Pszichológushoz járok, de eddig még a sokk dolgozott bennem (haláleset miatt), ezért nem nagyon jöttek az érzelmek. Azonban most feloldódott az "érzelmi blokk" és ma a pszichológusnál feltört belőlem a sírás:/ Szégyellem magam, pedig Ő is mondta, hogy nincs semmi baj, de az a gond, hogy én nagyon gátlásos vagyok. Szinte senki előtt nem szoktam ennyire megnyílni és most kényelmetlenül érzem magam:/ Tényleg ciki, vagy csak én gondolom (?)

Kérek mindenkit, hogy a komolytalan válaszoktól kíméljenek, abszolút nincs most kedvem azokhoz!

2011. nov. 22. 17:52
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Dehogyis ciki! A jó pszichogusank az a dolga, hogy felszínre hozza a megrekedt dolgokat és szembeállítson velük. Így képes leszel feldolgozni a tragédiát és megvan rá az esélyed, hogy túl tudjál lépni rajta.

Pont most léptél a gyógyulás kanyargós ösvényére.

Ebben SEMMI de semmi ciki és szégyelnivaló nincsen!!!!

2011. nov. 22. 17:59
 2/8 anonim ***** válasza:
dehogy ciki
2011. nov. 22. 18:01
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem ciki igy biztos éreztél valami féle meg könnyebülést is.jobbulást kivánok neked
2011. nov. 22. 18:07
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! Megnyugodtam akkor, hogy nem ciki.

18:07-es válaszadónak:

Igen, éreztem megkönnyebbülést. Köszönöm a jókívánságot!

2011. nov. 22. 18:09
 5/8 anonim ***** válasza:
49%

Szia.Ugyan én még csak 13 éves vagyok,de azt hiszem,joggal mondhatom,hogy sokkal fejlettebb vagyok kortársaimnál..Kicsit több,mint egy hónapja halt meg a nagymamám.

Én is ilyen gátlásos vagyok.A halála után pár nappal az iskolában már ugyanolyan felszabadult voltam,mint minden nap.Pedig belül rettenetesen fájt,nem mutattam ki.

Itthon sem mutatom ki a mai napig,hiszen apának tudom hogy ugyanúgy fáj,hiszen ő az anyukáját veszítette el,az anyukámnak pedig azért nem mondom el,mert csak azt mondja rá,hogy már jobb helyen van.Tehát rendszeresen fürdés közben elpityeredek,ott próbálom meg jól átgondolni ezt az egészet,hiszen ott van csend,és egyedül vagyok,hogy át tudjam gondolni.Ezzel csak azt akartam mondani,hogy egyáltalán nem ciki,ha eddig nem nyíltál meg,és most minden kitört belőled.Jó dolog,ha sírsz--ilyenkor elengedsz valamit-jelenesetben azt,aki itthagyott téged..Eddig magadba fojtottad,nem akartad igaznak hinni,hogy tényleg nincs többé.Most viszont kinyíltál,és a sírás által engeded el őt.Nyugi,ez egyáltalán nem ciki,pláne,hogy a phszihológusoknak ez a dolguk,hogy segítsenek neked,hogy túl tedd magad rajta.Sírás nélkül ez nem megy :)

Jobbulást,nagyon szorítok!:)

2011. nov. 22. 18:17
 6/8 A kérdező kommentje:

Szia Kedves 18:17-es válaszadó!

Fogadd őszinte részvétemet a Nagymamád miatt!! Nekem Anyu halt meg, 4 hónappal ezelőtt. A történtek óta nem tudott felszínre jönni a fájdalom, 4 hónapon keresztül magamban cipeltem és nagyon nehéz volt! Én is úgy vagyok, hogy az iskolában nem mutatom ki, hogy mennyire fáj. Nem tudok vidám lenni, de nem is hagyom el magam teljesen. Igen, biztosan nagyon fáj az Apukádnak is, szörnyű elveszíteni az Édesanyánkat!:-(

Igen, velem is volt, hogy néha egy kicsit könnyeztem, de az nem hozott megkönnyebbülést. Pár perc volt csak és tényleg alig, tehát az nem is volt igazi sírás. Inkább a kín jött ki néha így.

"Eddig magadbafojtottad, nem akartad igaznak hinni, hogy tényleg nincs többé." Pontosan...! A mai beszélgetés valahogy olyan pontokra tapintott, hogy valami feloldott bennem mindent és ráébredtem a valóságra! Igen, jó pszichológus, hiszen fel tudta bennem oldani, ami már 4 hónapja nem hagyott nyugodni.

Köszönöm, aranyos vagy!!! Én is szorítok és a legjobbakat kívánom!

2011. nov. 22. 18:26
 7/8 anonim ***** válasza:

Nem hogy nem ciki, hanem pontosan azt jelenti, hogy elkezdtél gyógyulni végre!

Egyébként nagyon sajnálom és őszinte részvétem.

2011. nov. 22. 23:16
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm Neked is, kedves 23:16-os válaszadó!

Ez bíztatóan hangzik, hogy "elkezdtél gyógyulni végre!"

Köszönöm!

2011. nov. 22. 23:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!