Volt már olyan ismerősöd, aki sokáig a saját haját ette?
Figyelt kérdés
Aki hajevéssel küszködik, miért csinálja?2009. máj. 9. 20:29
1/8 anonim válasza:
Én évekig rágtam a hajam, meg ettem. Kb. 4 éves koromtól 9 éves koromig. Szerintem a stressz lehet az oka, vagy nem tudom, eléggé frusztrált gyerek voltam. A mostani sulimban van egy tanárnő, ő is eszi állandóan a haját. De nem kérdeztem tőle, hogy miért. Szerintem így vezetjük le az idegességet.
2/8 anonim válasza:
lehet utánanézni olyanoknak, hogy szép többkilós tömböket emeltek ki az ember gyomrából, mert a haj nem emészthető, és sűrű gombolyag lett belőle.
3/8 anonim válasza:
bocs, hogy nem válaszolok, hanem kérdezek: az anások is eszik a hajukat?
4/8 anonim válasza:
Szerintem ez nagyon sok embernél jelen van.Én is rágtam,és ettem a hajamat,és igazuk van az előttem szólóknak,hogy a stressz okozza ezt.De tényleg nem ártalmatlan...
Én nehezen szoktam le róla,áttértem a hajtekerésre:S:S
5/8 anonim válasza:
gyerekkoromban végig rágtam a hajam, sőt a paplanom csücskét is...lyukas volt minden ágyhuzatom
a rossz szokásnak az vetett véget, hogy anyukámék kórházzal fenyegettek, ahol műtéttel kell majd kivenni az összegyűlt hajat és cérnát a hasamból...ez elegendő visszatartó erőnek bizonyult, mert onnantól kezdve megálltam
7/8 anonim válasza:
Ez egy nagyon komoly lelki betegség!!! ha valaki csak rágcsálja, akkor az még csak egy rossz szokás, de ha eszi, akkor ott már gond van!
8/8 anonim válasza:
A hajeves vagy trichophilia a neurozis egyik formaja , kenyszerbetegseg.Okai alltalaban gyermekkori trauma ami az agy mevaltozott funkcijojahoz vezet ami altal a hisztamin koncentracioja a verben alacsonyabb az atlagosnal.Antidepresszansokkal lehet kezelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!