Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi ennek a betegségnek a neve?

Mi ennek a betegségnek a neve?

Figyelt kérdés
Hallottam egy olyan pszichés személyiségzavarról, amikor az illető túlzottan beleéli magát, átéli valaki más érzéseit. Mintha egy kaméleon lenne, aki átveszi teljesen a másik belső világát, a személyiségét. Mi ennek a neve?
2011. okt. 15. 22:15
 1/8 anonim ***** válasza:
Dependens?
2011. okt. 16. 16:45
 2/8 anonim ***** válasza:

Én is a Dependens személyiségzavarra asszociáltam egyből.

[link]

2011. okt. 16. 17:29
 3/8 A kérdező kommentje:

Ebben alárendeltségről van szó. Én inkább egyfajta lelki eggyé váláshoz tudnám hasonlítani azt, amiről beszélek.

De köszi, érdekes volt a cikk. ^^

2011. okt. 16. 20:04
 4/8 anonim ***** válasza:

Az előző vagyok:engem dependens személyiségzavarral kezelnek,hosszú lenne leírni,hogy ez egészen pontosan mikben nyilvánul meg,de egy biztos, hogy abnormálisan erősen kötődök ahhoz a személyhez,akitől függök lelkileg.Minden ami őt nyomasztja,az engem is,ha sírni látom,nekem talán még jobban fáj,minden rezzenését/mozdulatát/érzését ismerem,szinte minden gondolatát/reakcióját előre tudom,és nem merek tőle elszakadni,mert pontosan tudom,hogy ez belőle mit váltana ki érzelmileg.És az évek alatt a személyiségem,sok szempontból olyan lett,mint az övé,ő szolgált minta példaként,és én átvettem nagyon sok személyiségjegyét.Sokszor nem is azt nézem,hogy számomra egy adott helyzet mit jelent,én hogy élem meg,hanem az ő szemén keresztül élem át és látom az egészet,átélem,hogy számára ez mit okoz,és képtelen vagyok a saját,önálló érdekeimet nézni,mert mindennél fontosabb nekem az,hogy vele minden rendben legyen.Ezt nehéz így elmagyarázni...

De lehet,hogy tényleg nem erre gondoltál.

A skizoid embereknél léphet még fel hasonló jelenség (bár azt inkább többszörös személyiségnek hívják).

2011. okt. 16. 23:26
 5/8 A kérdező kommentje:
Nem, nem skizofrénia, és nem személyiséghasadás. Én nem arról beszélek, hogy valakivel együttérez, hanem hogy tulajdonképpen azt hiszi, hogy ő ugyanaz a személy.
2011. okt. 17. 09:18
 6/8 anonim válasza:

a Lie to me című sorozatban(2. évad 1. rész) volt egy ilyen rész.. amikor a csajnak valami 5 énje volt.. volt a szende szűzies csajszi, aztán volt a k.rva, volt egy srác énje is aki mindegyiküket megvédte.. a filmben többszörösen hasadt személyiségnek hívták.. szal gondolom akkor személyiség hasadásra gondolsz (:

de volt még egy rész uaennek a sorozatnak 3. évad 7. rész amiben egy nő megölte hugát véletlenül.. és anniry megpróbálta elnyomni magában az emléket,h totál megkattant.. a múltban élt,úgy gondolta, h üldözik, h megakarják ölni.. de szerintem te az 1. re gondoltál (:

remélem tudtam segíteni (:

2011. nov. 7. 14:13
 7/8 anonim válasza:
az előző vagyok (: disszociációs zavar talán erre gondolhattál még (:
2011. nov. 7. 14:20
 8/8 A kérdező kommentje:
Erről már halottam, de nem ez az. Amiről én beszélek az az, hogy annyira átéli a másik érzéseit, hogy sajátjának hiszi, sajátjaként éli át. Nem egy újabb személyisége lesz, mint a többszörös személyiségnél, csak ideiglenesen átveszi valaki más tulajdonságait.
2011. nov. 8. 18:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!