Depresszióra milyen gyógyszert írtak fel neked, és hogyan hatott?
Kedves 21:53 aki négy évig szedted az antidepresszánst!
Nem használt, hogy ilyen hosszú ideig kellett szedned? Nem csak pszihikai függőségből szedted ilyen hosszú ideig? Elvileg ha nem használ váltani kell. Nekem pár hónap szedés után májenzim emelkedést okozott.
22:08
Még most is szedem és igen hallottam róla, hogy váltani kell/szokás, egyszer váltottam is, ez kb két éve lehetett, azóta egy másikat szedek és őszintén szólva sosem szóltam az orvosnak, hogy mikor hagyhatom már abba vagy ilyesmi, mert így gyógyszer mellett nagyjából megvagyok...igazából mellékhatást egyáltalán nem tapasztalok, azt meg megszoktam, hogy minden nap bedobok egy tabit. Igazából bízom az orvosban, biztos tudja, hogy hogyan jó, csak most így belegondoltam, hogy ki tudja milyen káros hatásai lehetnek így ennyi idő után.
Hát én már szedtem sokfélét. Elég hosszú kálvária.
2010. márciusban kezdtem Anafranillal. Avval súlyosbodtak a tünetek. 2010. augusztusban váltás: Floxet + Atarax. Azzal még erösebb lett az öngyilkos késztetésem, túl is adagoltam az Ataraxot. Akkor adtak Rivotrilt, meg Lamictalt, meg még valamit, de arra már nem emlékszem. Bár akkor már súlyos depresszió pszichotikus tünetekkel diagnózis helyett bipoláris zavart mondtak rám. 2011. januártól Rivotril, Perdox, Lamolep. Ez a kombináció jó volt, tök jól voltam töle, igaz, a Perdoxtól olyan voltam, mint egy narkolepsziás, de legalább nyugodt voltam. 2011. januári diagnózisom valami skizofrénia féle zavar volt. Egy évvel késöbb már drogoztam, ki voltam, (15 évesen) és elvették a Rivotrilt, de nem indokolták, pedig jól tudom, hogy nem tehették volna, mert nem voltam jól. Na igen, akkor süllyedtem tovább a mélybe, zárt osztály. Sertagen, Ripedon, Lamolep. Ezek is jók voltak. Mondjuk nem tudom hogy mellékhatás, vagy a koromból kifolyólag (16) lázadtam, de a hangulatom jo(bb) volt. Le is tettem a gyógyszereket 2012. szeptemberben egészen 2013. júliusig. Akkor lett új háziorvosom, aki Sedative PC-T És Magne b6-ot írt fel. Szeptemberben újra kórházba kerültem, ahol elkezdték újra adni az Ataraxot és a Floxetet, hiába mondtam, az nem lesz jó. Akkor egy ideje nem drogoztam, mert 2011. január és 2013. május közti intézetis idöszakom után hazakerültem, és itthon, ebben a városban nem volt még meg a drogos banda, amibe beletartoznék. Mondanom sem kell, Floxet és Atarax óta újra süllyedek a lejtön. Az elmúlt 9 hónapban, mióta újra szedem ezeket, füveztem megint, vonat elé feküdtem, híd korlátra álltam, gyógyszerrel és energiaitallal együtt pörgettem magam jó néhányszor, vagdosom magam és most anorexia nervosa közeli állapotban vagyok állítólag, és kialakult a borderline személyiségzavar. Május 26-án bementem a Thalassa házba (pszichiátriai szanatórium) ahol kérhettem szükség esetén Rivotrilt. Ennek örültem, de 2hét után mivel nem akartam gyógyszerfüggönek tünni + egyéb okok miatt nem kértem el, hanem újra felvagdostam magam. Emiatt másnap (mert késö este történt ) haza akartak küldeni, amit én nem fogadtam el, így majdnem leugrottam a 2. emeletröl, úgy rántottak vissza. Bekerültem a zárt osztályra, ott nagyon jó gyógyszerkombinációt találtak : Fluoxetin, Xanax, Rivotril. Tényleg jól éreztem magam. Aztán 1 hét után átvittek a gyermekpszichiátriára. Ott újra Atarax, Floxet. Már 2 hete ...kivagyok. Holnap megyek kontrollra, majd jól megmondom a magamét...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!