Az iskolapszichológussal lehet iskolán kívül találkozni?
Ha lehet írjatok még, mert ez fontos lenne nekem. Nem tudom ezt elmagyarázni, de rettegek attól, hogy olyan emberek, akiket ismerek, megtudják, hogy oda járok (voltak már erről rossz tapasztalataim). Szeretném titokban tartani, de amennyire látom, iskolán belül ezt nem nagyon tehetem meg. Ha elmegyek hozzá tanítási időben, akkor eleve bukott a dolog. Ha elmegyek hozzá tanítási időn kívül, akkor is fel fog tűnni előbb-utóbb valakinek, ebben biztos vagyok (nem tudnám megindokolni, hova járkálok el, amikor mindig együtt megyünk haza, meglátnának, stb). Tudom, hogy az ettől való félelem kicsit gyerekesnek tűnik, és hogy most majd jön a számtalan "szard le! Kinek mi köze hozzá?"-vélemény, de ez az én esetemben nem működik és sosem működött. Valamiféle paranoia lehet bennem és tudom, hogy a barátaim hülyének néznének. Ezt senkinek sem akarom a tudomására hozni.
Nem akarok iskolán kívüli pszichoterápiára járni, mert egy vagyonba kerül és nekem nem kezelésre van szükségem szerintem, hanem arra, hogy valaki hozzásegítsen meglátásokhoz. Tudom, hogy nagyon nagyképűen hangzik, de úgy érzem, túlfejlődtem a koromon, túl sokat voltam egyedül és túl titkolózóvá váltam. Nem bírok valódi kapcsolatot kialakítani velem korabeli emberekkel, de mással se nagyon. Azt akarom, hogy végre valaki felismerjen és megismerjen, ez valami olyasmi, amit belül érzek és tudom, hogy így van. Ezért akarok egy szakemberrel beszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!