Miért félek ennyire?! Az utazástól buszon?
Figyelt kérdés
én rendszeresen járok busszal. egyszer volt egy kisebb buszbalesetem, nem sérült meg senki, csak a busz oldala, mert belementünk hátulról egy autóba. nem volt vészes, előfordul. de azóta én szinte rettegek a buszozástól. amikor felszállok remeg a lábam, és folyton azt nézem, a sofőr fogja e rendesen a kormányt, az utat nézi-e, mennyire vezet gyorsan stb. volt már olyan is hogy leszálltam a buszról, mert túl gyorsan vezetett a sofőr, és egyszerűen kéztetést éreztem arra,hogy leszálljak. és megtettem.. sokszor van olyan,hogy ha régi busz jön inkább a későbbi,jobb busszal megyek(ha jobb..) mert azt biztonságosabbnak tartom..félek a csuklós busz hátuljában ülni, mert olyanokat képzelek be magamnak,hogy leszakad..félek ha túlságosan mozog a vége, stb.. nem bírom én ezt már így, pedig egyre többször kell majd busszal járnom..hogyan gyógyulhatnék ki belőle? mindenáron muszáj pszichológushoz mennem?2011. júl. 23. 15:56
1/9 anonim válasza:
Nem muszáj, de saját érdekedben azt tanácsolom, keress fel egy jó pszichológust, mivel valószínűleg nem sikerült feldolgoznod az előző traumát. Sok sikert!
2/9 anonim válasza:
Nem dolgoztad még mindig fel a traumát, amit a koccanás váltott ki. Mi meg autóval ütöttünk el egyszer egy őzet (fél milliós kár keletkezett az autóban, eleje teljesen megsérült) és több éjszakán át rémálmomban visszaköszönt az őzike :/:(
Én a helyedben azt próbálnám ki, hogy mi lenne, ha szülővel/baráttal/testvérrel felszálltok egy buszra. Általában az ad egyfajta biztonságérzetet, ha van melletted valaki, akiben megbízol. Tudatosan nyugtasd magad végig az úton, akár idézz fel egy emléket, bármit ami az illetőhöz köt vagy beszéltesd és figyelj rá az egész úton.
Nem lesz könnyű ezen átlendülnöd, de ha semmi nem segít akkor tényleg menj el egy pszichomókushoz.
3/9 A kérdező kommentje:
igen, ha másokkal utazok a buszon, egyáltalán nem érzem ezt, feloldódok és nem is figyelem, hogy mennyire megyünk gyorsan stb.. de egyedül nem bírok hosszútávon buszon ülni.. azért lehet, hogy elmegyek pszichológushoz, tudna segíteni.. köszönöm a válaszokat!
2011. júl. 23. 16:44
4/9 A kérdező kommentje:
igen, nekem is sokminden hülyeség szokott eszembe jutni..ezeket csak ha társasággal utazunk, akkor tudom leküzdeni. :S
2011. júl. 23. 18:56
5/9 anonim válasza:
én ha egyszer neki állok gondolkodni meg kombinálni,ilyeneken akkor nekem a társaság se segít. De én nem félek a buszon veled ellentétben..:( szerintem ha sokat kell utaznod, és nem vagy pánikbeteg meg tömegiszonyos, akkor szép lassan el fog múlni ez a félelem a buszozástól.
6/9 A kérdező kommentje:
nemhiszem, hogy pánikbeteg lennék..alapjába véve közvetlen és nyugodt ember vagyok.tömegiszonyos meg főleg nem. szerintem csak simán megviselt a baleset.. bár nem mintha annyira tudnám, csak az előttem lévők mondták ezt. azért meglátogatok egy pszichológust.:)
2011. júl. 23. 19:48
7/9 anonim válasza:
Velem is hasonló van, csak a kocsiban jön elő. Pedig sosem volt kisebb balesetünk se....:/
8/9 anonim válasza:
Talán csak egy kis szellemi fegyelemre van szükséged, és nem kell mindjárt pszichológushoz rohanni. Megtanulhatod elterelni a figyelmed akkor is, mikor egyedül vagy. Ez végül is egy öngerjesztő folyamat, minnél jobban hergeled a félelmed, minnél többet gondolsz rá, annál rosszabb. Olvass, hallgass zenét, vagy ebook-ot, esetleg memorizálj verseket és azokat mondogasd egyfolytában, utóbbi biztos eltereli a figyelmed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!