Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A bipoláris zavarban szenvedők...

A bipoláris zavarban szenvedők hangulatingadozásai között mennyi idő telik el?

Figyelt kérdés
Lehetnek órák is akár?
2011. jún. 17. 18:56
 1/5 anonim ***** válasza:
37%
Órákról még nem hallottam, csak napoktól egy éves hosszig terjedő periódusokról. Az éves a leggyakoribb, legalábbis mérsékelt éghajlaton.
2011. jún. 17. 21:55
 2/5 anonim ***** válasza:

Igen.

"Hogyan lehet felismerni a bipoláris zavarral küzdő beteget? Az ilyen beteget drasztikus hangulatingadozások jellemzik, amelyek a teljes feldobottságtól a súlyos depresszió, szomorúság és reménytelenség érzéséig terjedhetnek."

Itt az idézetben a "drasztikus" hirtelent jelent. Magam láttam ilyent a kórházban. Egyik betegtársammal rendben beszélgettünk, és beszélgetés közben tört rá a "másik hangulat". Valósággal átesett egy másik eseménybe, más szereplőkkel. Én már egyből nem én lettem, hanem valaki más, az ő szemében. És kb fél óra múlva "visszajött."

2011. jún. 17. 23:45
 3/5 anonim ***** válasza:
37%

Nagyon ritka a párórás ciklusú bipoláris zavar.

Az ilyen bipolárisra emlékeztető ingadozás inkább személyiségzavarnál van.

Utolsó: a betegtársad diagnosztizált bipoláris volt??

2011. jún. 18. 15:56
 4/5 anonim ***** válasza:
Az anyja elmondása szerint igen. A zárt(abb) osztályon kezelték egy darabig, és próbaképpen kirakták mellém, mert mondtam a dokinak, hogy én ismerem őt, még régről. Nos az eset még az első nap délutánján történt, kedélyes beszélgetés közepette. Még aznap este megszökött, a rendőrök szedték össze. Egyáltalán nem volt betegségtudata, az eseményre nem is emlékezett. Én másnap hazajöttem. Fiatalember volt (25), normális életvitelű, jó szakmával, stb. Inkább a szülőkön látszott a baj eredete.
2011. jún. 19. 21:12
 5/5 anonim ***** válasza:

Az én párom esetében van úgy,hogy normálisan beszélgetünk,aztán egy emlek bevillanása után rögtön átcsap depibe s napokig benne van.

Utána mintha mi sem történt volna.

2019. jún. 23. 04:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!