Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Milyen vizsgálaton voltam...

Milyen vizsgálaton voltam pontosan?

Figyelt kérdés
Valami kapcsán most eszembe jutott,hogy pár évvel ezelőtt pszichológiai vizsgálaton voltam.Csak azt nem tudom,hogy ez a vizsgálatsor mire jó?Azt kell rólam tudni,hogy pánikbeteg vagyok,meg generalizált szorongásom van.Az egyik kontroll alkalmával mondta az orvos,hogy másnap menjek már be teszteket kitölteni,mert ártani nem árthat.De pontosan nem árulta el,hogy miért.Régebben is töltöttem már ki hasonlókat,de a teszteken kívül volt még valami számítógépes valami is,ami abból állt,hogy elektródákat helyeztek fel a mellkasomra,ami gondolom a szívműködés zavarait tudja kimutatni,de ezen kívül amíg az elektródák rajtam voltak,úgynevezett stresszhelyzetet szimuláltak egy olyan feladat által amit egy számítógép és két gomb nyomogatásával kellett megoldani,ami abból állt,hogy egy több kanyarból álló szakaszon kellett időre végig vinni egy bizonyos pontot időre,úgyhogy ne menj le róla,mert akkor megszólal egy kis síp.Azt még érteném,hogy ez a vizsgálat valami stressztűrést tudja kielemezni,csak azt nem értem,hogy ha kielemezi az mire jó?Már abból kifolyólag sem értettem,hogy egy olyan 8-10 főből álló csoportba csöppentem bele,akik szemmel láthatólag együtt voltak,kérdezgetni meg nem akartam őket,hogy mihez kellenek ezek a vizsgálatok?A másik dolog ami még furcsa,hogy a Kecskeméti Repülőkórháznak abban a szárnyában volt,ahol a vadászpilótákat vizsgálják.Azt mondjuk nem hiszem,hogy vadászpilóták szerettek volna lenni,és ahhoz kellettek a pszichológiai vizsgálatok,de úgy tűnt mintha valamihez tényleg kellettek azok a vizsgálatok,mert úgymond el kellett érniük valamilyen szintet.Enyhén szólva kakukktojásnak éreztem magam,de viszont az jó volt,hogy nálam nem volt tétje a vizsgálatoknak.Arra is gyanakodtam,hogy azért küldött oda az orvos,hogy ne unatkozzak,vagy összehasonlításképpen rajtam is elvégzik.Persze nem baj,meg semmi károm nem lett belőle,csak nem tudom mire használják ezeket a vizsgálatokat úgy általában.Ez most jutott eszembe nemrég egy másik kérdéssel kapcsolatban,és ezért gondoltam,hogy felteszem itt ezt a kérdést,hogy megtudjam,hogy ti mit gondoltok erről?Mihez kellenek ilyen vizsgálatok? Az eredményről nem sokat mondott az orvos,csak annyit hogy hajlamos vagyok szorongásra stresszhelyzetekben,amivel semmi újat nem árult el számomra.
2011. jún. 17. 10:20
 1/5 anonim ***** válasza:
Kérdezd meg az orvosodat
2011. jún. 17. 10:25
 2/5 A kérdező kommentje:
Ennyit írtam,és csak 1db nyamvadt válasz?:D
2011. jún. 17. 10:43
 3/5 anonim ***** válasza:
Máskor fogalmazz szűkszavúan. :) Amúgy én sem tudom, viszont az orvosnak kötelessége megmondani, ha kérdezed.
2011. jún. 17. 14:33
 4/5 anonim válasza:

Az egy régről marad rossz beidegződés, hogy orvosoktól nem kérdezünk semmit, ők biztosan tudják, hogy mit kell tenni, és segítenek nekünk. Ők ezt elfogadják, és úgy is viselkednek, mintha nekünk nem lenne közünk a saját betegségünkhöz, a vizsgálatainkhoz.

Hát most te is így jártál, utólag már hiába gondolkodsz, érdeklődsz másoktól, nem valószínű, hogy kiderül mire volt jó ez a vizsgálat.

Tanulj te is a hibádból, máskor azonnal kérdezd meg ami téged érint, ami érdekel, még akkor is, ha az orvostól kell kérdezned.

Én is így csinálom, és az orvos válaszol, magától viszont soha nem jutna eszébe, hogy elmondja.

2011. jún. 17. 23:04
 5/5 anonim ***** válasza:

Azért csak egy nyamvadt választ kaptál, mert az emberek azt gondolják, hogy aki hosszan ír semmit, az egyéb aljasságokra is képes.

A vizsgálataiddal kapcsolatban: azért küldtek ilyen repülőorvosi vizsgálatra, mert indul nemsokára egy Mars expedíció, és csak "ODA" lesz az út. Gondolom a jelölteket vizsgálják.

2011. jún. 18. 00:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!