Sok hosszú esszét írtam már az életemeről, ezért rövid leszek: úgy érzem, tele vagyok bajjal, potenciálisan veszélyt jelentek a társadalomra, mert annyi elfojtott harag van bennem, mint egy olyanban, akit egy rossz börtönben állandóan szivatnak. Meg tudnám oldani, ha valahogy ki tudnéák lépni a gondolkodásmódomból. Úgy kellene valahogy eldobnom a mentalitásomat, hogy a tudásom, a problémáimra való rálátásom megmaradjon. Ha lenne egy ember, aki úgy látná a világot, mint én, olyan érzékeny lenne, mint én, olyan képességei lennének, mint nekem, és ennek az embernek el tudnám mondani minden dolgomat, MINDENT, ami én vagyok, akkor így meg tudnám oldani. De ezt hogyan kivitelezzem?
2011. jún. 14. 14:39
1/6 anonim válasza:
Sok terapeuta képes olyan mély beleérzésre amire gondolsz. És ideális esetben ehhez jó rálátás is társul.
Az én terapeutám ilyen.
2011. jún. 14. 15:05
2/6 anonim válasza:
Egyetértek az elsővel!
Elég ha jó beleérzőképessége van annak, akitől segítséget vársz, nem kell, hogy MINDENBEN olyan legyen, mint te. Csupán egy jó pszcihoterapeuta hiányzik neked. Van egy olyan érzésem, hogy eddig az egód állt a gyógyulásod útjában..
2011. jún. 14. 17:51
3/6 A kérdező kommentje:
Ha arra gondolsz, hogy nem kértem segítséget, nos ez nem igaz. Több pszichológusnál is jártam, de nem jutottunk túl messzire.
2011. jún. 14. 18:44
4/6 anonim válasza:
Hogy hogy? Mi volt a baj velük?
2011. jún. 14. 19:04
5/6 A kérdező kommentje:
Nos, talán inkább velem volt a baj. Nem is tudom. Nehéz ezt így elmagyarázni. Valahogy nem tudtam megbékélni vele, hogy nekem erre szükségem van. Még mindig nem tudnék. Ráadásul sokalltam az összeget, amit kértek.
2011. jún. 14. 19:12
6/6 anonim válasza:
Lehet, hogy csak még nem voltál felkészülve rájuk!
De ha most azt mondod, egy hasonló gondolkodású ember úgy érzed segíthetne, lehet, hogy másképp állnál hozzá. Mert szerintem tényleg sok jó szakember van, akinél az ember érzi ezt a "feltétel nélküli elfogadást", ami szerintem legalább olyan kielégítő, mintha sokmindenben hasonlítanánk. Persze sajna a pénz attól még sok.. de ilyenkor arra szoktam gondolni, ha valaki azt mondaná 2 millióért levenné rólam ezt a súlyt, és a jövőben normális életet élhetnék, akkor nem is olyan drága egy hosszabb terápia sem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!