Ha nagy közönség előtt felszólalok, utána remegek. Miért?
16 éves lány vagyok, és most kezdtem a gimit. Elég jól megy, és aktív vagyok órákon. De amikor kérdez valamit a tanár, akár egy szót, vagy egy mondtaot, utána enyhén remegek. Meg akkoris amikor valaki olyan szól hozzám, aki előtt "nem akarok beégni".
Miért lehet ez? Egyáltalán nem vagyok félént, hangosan kimondom amit gondolok, sokat teszek az osztályért, meg ha pl. beszélni kell a tanárral, akkor azt is én állalom, és akkor is.
Miért lehet?
Köszönöm, hogy elolvastad.:)
Szia! Én is ilyen vagyok...már azért sokat "javult" a dolog, de azért még mindig vannak olyan helyzetek, hogy zavarba jövök ha beszélnem kell valakivel. :D
De mostanában inkább attól függ, hogy épp milyen lábbal kelek fel...van nap amikor nagyobb önbizalommal kelek, és olyankor lazább is vagyok, és könnyen, gond nélkül beszélek idegenekkel, vagy viccelősök stb...de van amikor még egy köszönéstől is már zavarba jövök. :D Amúgy jól titkolom a dolgot, mert eddig akinek erről beszéltem, mind meglepődtek. :)
De szerintem ne aggódj a dolog miatt, majd bele fogsz rázódni, és egyre könnyebben fognak menni ezek a dolgok. És főleg ne rágódj ezen, mert akkor csak még jobban "felhívod a figyelmet" magadban erre a dologra, és akkor még inkább ezen fog járni az eszed, és még inkább zavarba fogsz jönni.... :D
Ja meg nekem olyan "fóbiám" is van kicsit, hogy ha valakivel beszélgetek, tök sokszor azon aggódok, hogy lehet, hogy van valami nem odaillő dolog a képemen :D és ilyenkor mindig rémképek ugranak be, lóg egy hatalmas száraz bőrcafat az arcomon :D vagy egy kilós csipa a szememben :D vagy lóg a bambi az orromból vagy ilyenek :D és már csak azért sem merem beszélgetés közben megtörölni magam, mert lehet észre se vették, de ha nem tudom leszedni akkor még fel is hívom rá a figyelmet. :D kicsit beteges dolgok ezek, de mindenkinek vannak hülyeségei :D
Ha segíteni nem is tudtam...legalább elrettentő példát mutatok. :DD
Minden jót! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!