Hogy hívják azt a betegséget mikor úgy érzem, hogy figyelnek, és félelemérzetem van?
paranoid pszichózis, de az már egy elég durva változat. Családtagom abban szenved, teljesen belerokkant.
Hidd el, ez még nem a durvábbik eset, egyszerűen mostanában ideges vagy és kicsit bizonytalan. Néha én is úgy érzem, hogy figyelnek, midnenkivel van ez így. Amíg nem folyamatosan rettegsz tőle és nincsenek tévképzeteid, addig nincs is okod az aggodalomra.
Paranoia. Én sokszor azt hiszem, hogy valaki meg akar ölni. Figyel az ablakból/követ, és csak az alkalmas pillanatot várja. Ez néha pánikrohamot szül. Utána tudom, hogy hülyeség, de akkor annyira valószínűnek tűnik... Máskor persze megint elkövetem ezt a hibát, pedig tulajdonképpen tudom, hogy baromság.
Szerintem menj pszichológushoz, nehogy elfajuljon. Veszteni nem veszíthetsz vele semmit.
Hát ha már ilyen súlyos, pánikrohamos, mint a hozzászólónál, akkor ide pszichiáter kell.
Viszont ha tényleg rejtett érzelmek lappanganak a háttérben, és ezért van paranoiád, akkor egy nem kókler pszichológus is rendbe hozhat.
üldöési mánia, illetve paranoia.
minden esetben pszichés kiváltó oka van. ez egyénenként változó, van, akinek a feszültség, stressz, fáradtság nyilvánul meg így, de gyakori a bűntudat ilyen formában történő megnyilvánulása is. valószínúleg csak akkor tudod leküzdeni, ha szembenézel vele. javaslom az orvosi segítséget, lehet, hogy komolyabb, és akkor gyógyszeres kezelésre szorulsz.
23:48
betegség is lehet az előzménye, nem feltétlenül lelki okai vannak...
nagyon jók voltatok, kulonosen a 23:19 ! koszi jót rohogtem!
viccen kívul a kedves kérdezo is megpróbálhatná így venni a dolgokat, kinevetni a saját paranoiáját és már nyert ugye lenne
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!