Ha valaki pszichésen szédül vagy bizonytalannak érzi a járását, azt mi okozza?
A probléma az, hogy kb. 4 hónappal ezelőtt rájöttek, hogy a bal fülemben belsőfül betegségem van, erre kaptam Betaserc-et (48mg-ot) és ettől jelentős javulás történt (előtte nagyon szédültem, most már csak bizonytalan a járásom). Amikor a kontrollra visszamentem (3 héttel később) újból megcsinálták a vizsgálatot, és azt mondták, hogy az eltérés már nagyon kicsi így nem okozhat szédülést, ezért elküldtek pszichiáterhez és neurológushoz. A neurológus több alkalommal is megvizsgált de nem talált semmit és elküldött otoneurológiára, ahol újból megállapították, hogy ingerléskor élénk, heves reakcióim vannak: baloldalnál nystagnus sorozatokkal, a nehezített Romberg és a vakjárásom is balra kitér. Ő is azt mondta, hogy ez nem jelentős eltérés így valószínűleg a bizonytalan járásom pszichés.
De nem értem, hogy miért van az, hogy a Betaserc szedése után 3 hét alatt szinte teljesen megszűnt a belsőfülbetegség, utána több mint 3 hónapig semmit nem változott. Lehetséges, hogy akadályozza valami a gyógyszer hatását vagy nálam ez a normális (hisz senki sem szimmetrikus teljesen)?
Ezt a kérdést már 3 orvosnak feltettem, és mindenki csak annyit válaszolt rá, hogy szerinte pszichés...
De ha tényleg így van, akkor miért nem segít semmilyen pszichés gyógymód?
A nyaki gerincemet nekem is megröntgenezték, de teljesen negatív (azért köszönöm a tippedet:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!