Fogyaszthatok alkoholt Tegretol+Rivotril szedése mellett?
sziasztok, epilepsziás vagyok. reggel a 200mg-os tegretolból 1-et + egy fél 0,5mg-os rivotrilt,este 2 db 200mg-os tegretolt + 0,5mg rivotrilt szedek.
az lenne a kérdésem, hogy ezek szedése mellett fogyaszthatok-e alkoholt vagy felejtős és ha igen mennyit. előre is köszönöm a válaszokat :)
Szia!
Epilepsziás vagyok! Mellette Convulexet!
Tegretolt 3x400mg-t szedek!
A Rivotril és ezek mellett én mint ÁPOLÓNŐ, nem javaslom az alkohol fogyasztását. Ha mégis......akkor halmozott convulsiv rohamok jelentkezhetnek......
Vannak újabban 0.2% Soproni ízesített sörök, de én ezekben sem bízom!!!!!!
Ez a Te döntésed, de tudd, h az Életeddel játszol!!!!!!
Mérlegeld kérlek!!!!
Ne kockáztass kérlek!!!!
Hali. Én is epilepsziás vagyok Tegretolt szedek és iszom mellé alkoholt. DE...!!!
Régen kipróbáltam párszor bírok-e ugyanannyit inni mint mielőtt szedtem volna. Nos inni bírtam de iszonyat kikészített a pia és nagyon lassan józanodtam ki mindig utánna. Azóta is ha buliba megyek egy-két pohárral megiszok de mértékkel így nekem semmi bajom nincs.
De fontos, hogy ha valaki epilepsziás és arra fogyaszt alkoholt jó esélye van egy rohamra ami nem kellemes és kerülendő. Én magamnál kitapasztaltam mit bírok olykor-olykor. De azt javaslom ha nem muszály egyltalán ne igyál szeszt. Az nélkül is érezheted magad jól.
Ha nem iszom rendezvényed a barátaim megértik hogy alapból nem ihatok és elfogadják ezt, a te barátaid is elfogják fogadni és nem lesz ciki, ha kerülöd a piát.
Nekem ügyeleti ORVOS mondta, hogy 1-2 sör nem vészes Tegretolra.
Én aludni nem tudtam sokáig, és Tegretolt írtak fel.
És azt mondták, 1 sör után simán mehet a 200 mg tabletta. Max. jobban alszom.
Már évek óta nem szedem.....
De valóban semmi bajom nem lett az 1-2 sör +6 Tegretol kombótól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!