Mitől lehet ez, és mit tehetnék, hogy jobb legyen? (kérdés lent)
Figyelt kérdés
Egyszer nagyon jó a hangulatom, és akkor érzem, hogy van okom megbecsülni magam, nem árthat nekem senki és semmi, és én se tennék se magammal se mással rosszat, még céljaim is vannak, amik még több erőt és önbizalmat adnak. Máskor pedig (gyakrabban) épp az ellenkezője igaz rám. Ilyenkor vagy nagyon szomorú, vagy nagyon ideges vagyok, amit persze mások is észrevesznek rajtam (és gyakran ki is használnak). Ilyenkor mindig rossz gondolataim vannak magammal és másokkal kapcsolatban. Ez nem naponta vagy ritkábban, hanem akár percről percre is megváltozik nálam. Néha fél óra jókedv után fél óra rossz hangulat jön, aztán megint jó... legtöbbször minden ok nélkül.2011. ápr. 15. 20:33
2/4 anonim válasza:
Igen, mániás depresszió. Nekem is ilyesmi van, csak nekem 3-4 napos jó kedvet vált 1-2 napos megzuhanás, szóval lassabb lefolyású. Nálam ami bevált, az az, hogy ha érzem hogy közeledik a depressziós szakasz, akkor gyors lefőzök egy erős fekete teát, és azonnal elkezdek valakivel beszélgetni, akinek elmondhatom a bánatomat. Ez helyrehoz általában. Kakaó és csoki is segít, az is egy enyhe antidepresszáns.
Ha ezek nem válnak be, akkor lehet érdemes venni valami normális antidepresszánst, de lehetőleg természeteset. Én az orbáncfüvet akarom kipróbálni, mert az eddigi kúrámat néha már kevésnek érzem.
3/4 anonim válasza:
Jajj, de képzett szakemberek vannak itt! A bipoláris affektív zavar (mániás depresszió) elég ritkán jár napi többszöri hangulatingadozással. Fontos és érdemes lenne felkeresni egy pszichoterapeutát, hogy kiderítsd mi lehet a hangulati labilitásod gyökere illetve milyen módon csökkenthető vagy szüntethető meg a problémád. Laikusként és főleg ismeretlenül lehetetlen helyes választ adni.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Egyébként nem diagnózisért jöttem, csak kíváncsi voltam, hogy másnak is vannak e hasonló tapasztalatai, és ha igen akkor mitől alakult ez ki nála, és hogyan tudott változtatni ezen.
2011. ápr. 17. 15:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!