Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan vegyem rá magam, hogy...

Hogyan vegyem rá magam, hogy éljek? (már nem szó szerint xD)

Figyelt kérdés

Az utóbbi éveim eléggé pocsékra sikeredtek, a múltamból is sok rosszat cipelek magammal, de gimi végéig még tudtam, hogy kell élni. Azóta, hogy elkerültem a barátaimtól, valahogy nem igazán találok barátokat. Nem vagyok csúnya, kedves vagyok aránylag, bár eléggé cinikus jellem. Viszont egy ideje az itthoni barátaim is ha hívnak, nem megyek el. Előtte van kedvem, de utána kimozdulni se.

Segítsetek, mit tegyek, hogy újra az az életvidám ember legyek? És ha évek óta ugyanazok között vagyok, hogy barátkozzak velük? Minél idősebb vagyok, annál hülyébb. :(

Köszi, ha valaki elolvasta, méginkább, ha valami hasznossal hozzá is szól.

2011. ápr. 12. 16:08
 1/9 anonim ***** válasza:
elolvastam, és bárcsak segíthetnék. viszont a válaszokra kíváncsi vagyok, mert velem is ez a helyzet.
2011. ápr. 12. 16:24
 2/9 A kérdező kommentje:
Az is valami, hogy nem egyyedül vagyok. :D
2011. ápr. 12. 16:27
 3/9 tetris ***** válasza:

Na, és vajon ki fog helyetted kimozdulni otthonról?

Na, és vajon ki fog helyetted újra társaságba járni?

Ki fog helyetted bármit is megtenni? Mindaddig, amíg csak keseregsz, de mást nem teszel, semmi sem oldódik meg. Vegyél erőt magadon, és változtass az életeden! Senki más nem teheti ezt meg érted, helyetted!

2011. ápr. 12. 17:42
 4/9 A kérdező kommentje:

Ezzel tisztában is vagyok, de köszi. xD

Azért remélem valaki valami egyéb motivációval is hozzá tud szólni, vagy valaki volt hasonló szituban.

Sajnos az önrugdosás is kevés néha, mert mire ráveszem magam, valami úgyis beüt. Aztán ez már Pavlovi reflex, vagy nem tudom. :S

2011. ápr. 12. 17:46
 5/9 tetris ***** válasza:
Kéne neked egy egetrengető nagy szerelem, az aztán felrázna. Lehet, hogy éppen ott vár rád az illető az egyik haveri buliban, és te most szalasztod el.
2011. ápr. 12. 17:50
 6/9 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

A teris levelében benne van minden, amire szükséged van. Csak nem tudod érteni. Már az is eredmény lett volna, ha írsz a másik srácnak, akinek ugyanaz a problémája. Máris ketten vagytok. Neki is, neked is vannak rokonaid, barátaid ismerőseid. Így kell elkezdeni. De te ezt sem érted. Majd addig várjál, amíg elmegyünk az ablakod alá szerenádot adni. És te kegyesen leintesz nekünk. Tudod, ha nem, hát nem.

2011. ápr. 12. 18:33
 7/9 A kérdező kommentje:

az egetrengető szerelem megvan, csak sajnos 200 kilométerre tőlem legtöbbször. :( És sajnos egy ideig még így is marad.

De igazatok van, nem kéne kihagynom semmit, majd próbálkozom. :D

A probléma inkább azzal van, hogy túl közel nem akarok senkihez kerülni, mert tehernek érzem magam, vagy nem is tudom, hogy fogalmazzam meg. :(

De legalább a régi barátaimmal próbálkozok mindenképpen, úgyis lassan jön a nyár, meg a nagy partijaink (azokat sose hagynám ki) :D Lehet, hogy csak a napocska hiányzik, meg most mindig van valakinek dolga, szakdoga, beadandó,zh, vizsgák... a tavaszi szünet meg 4 különböző héten van... xD

Köszi azért! ;)

2011. ápr. 12. 18:42
 8/9 anonim válasza:
Vannak barátaid, van szerelmed, szeretnek veled lenni, elhívnak bulizni. Akkor mégis miért lennél teher másoknak? Örülhetnél annak, hogy szeretne valaki veled lenni :S Másoknak súlyosabb problémái vannak, te meg itt nyafizol, pedig tényleg nincs miért :S
2011. ápr. 12. 20:52
 9/9 A kérdező kommentje:
Hát vannak súlyosabb gondjaim is. :( És hiába vannak barátaim, pasim, ha csak kéthetente tudok velük találkozni. A kettő között van probléma. :S Sajnos nem szeretek egyedül lenni, márpedig erre kényszerülök. De próbálok pozitív lenni, és felidézni, hogy oviban hogy is ment az a barátkozás dolog... :? Köszi! ^^
2011. ápr. 12. 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!