Hogyan segítsek egy depresszív tünetekkel rendelkező embernek, ha tudja, hogy segítségre és változtatásra szorulna, de nem akar érte tenni?
Kedves Kérdező!
Én ilyen családban nőttem fel.. Apukám egészen kiskoromban hagyta el magát. Elvesztette az állását, teljesen kikészült, aztán hiába vett le anyám minden súlyt a válláról, soha nem tett egy lépést semerre sem. Mindig mindenen csak mérgelődött, sajnáltatta magát. "Ez az igazságtalan világ, szar az élet." stb. Anyukám segíteni akart neki.. ebből az lett, hogy el kell nézni neki mindent, és így élünk hosszú-hosszú évek óta. Elég nyomasztó.. Az egész családot lehúzza egy ilyen ember.
Szóval én azt javaslom neked, ha a férjed nem akar lépni semmit, és Te úgy érzed a házasságod is rámegy lassan, akkor inkább hagyd a fenébe, lépj ki a gyerekeddel együtt. Minden áron egyben tartani egy családot nem állapot!
Annyira sajnálom.:-( (Csak hidd el, hogy gyerekként nagyon rossz ez az állapot! Azt elhiszem, hogy társként az ember ezt másképp látja, és a végsőkig kitart mellette.. De az ilyen depressziós ember a gyerekével már nem fog kialakítani normális kapcsolatot.:-( )
De lehet, hogy a Te férjed más, és erősebb! Csak az az egy biztos, hogy Te helyette nem tudsz akarni, tenni. Lehet, ha vársz, ő rendezni tudja magában a dolgokat!
Örülök,hogy vannak még olyan emberek,akik segíteni akarnak másokon.Köszönöm,hogy foglalkoztok a kérdésemmel.
Utolsó!Remélem,hogy túl leszel ezen és olyan párod lesz,vagy van,aki csak örömet okoz!
Nem vagyok egy elesett ember,tudok lépni,ha muszáj,de igen,ahogy írtad,mindent megpróbálok megtenni!
A gyerekével való kapcsolatról már beszéltem vele,lehetetlennek tartja.A szerencse az,hogy a gyerek még kicsi és addigra,mire felfogja az egészet,remélem,segíteni tudok a helyzetünkön!
Köszi a jókívánságot!:-)
Lehetetlennek tartja a gyerekével való kapcsolatot?:-( De ez nekem olyan fura! Annyi örömet tud adni egy pici gyerek, nem értem, hogy néhány emberre ez miért nincs ilyen hatással? Azt gondolnám akármilyen mély ponton vagyok a gyerekemért erőt veszek magamon.
Remélem majd változik a helyzet nálatok! Drukkolok, és minden jót kívánok Nektek!:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!