Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért van ez velem? Mitől...

Miért van ez velem? Mitől lehet ez?

Figyelt kérdés

A baj az hogyha valami új dolog történik velem, vagy más amit addig nem csináltam de kipróbáltam pl akkor miért gondolok egyszerre arra hogy biztos elkaptam vmi betegséget vagy valami? Pl: 2 hónapja a barátommal közös beleegyezéssel 4 hónap randi után együtt éjszakáztunk. Miért hiszem azt már vagy 2 hónapja rendületlenül hogy biztosan AIDS-es vagyok holott tudom hogy a barátom nem volt az és most sem az?:S Miért jön elő állandóan az ilyen gondolat? Vagy hogy ha egyszer megnyugszok akkor meg h "De mi van ha....." kezdetű feltételezések jönnek elő.

Ez mi? Pánikbetegség?:S

Jó tudom lehet azt mondani hogy vizsgáltassam ki magam vagy mennyek orvoshoz és megnyugszok de nem csak ennél van így és nem akarok mindennel orvoshoz rohangálni.:S

Szerintetek?:( Félek ezektől a betegségektől (pl: AIDS) mert halálosak :S

2011. ápr. 4. 15:02
 1/6 A kérdező kommentje:
jah és ha megézek vmi betegséget a neten és ha a 20 tünetből akár 1 is stimmel már pánikba esek:S Meg a megtörtént éjszaka után miért asszociálok már egyszerre arra h BIZTOSAN hiv pozitív vagyok? annyira fel vagyok kavarva lelkileg emiatt :S
2011. ápr. 4. 15:04
 2/6 anonim ***** válasza:
Biztos választ a nemibeteg-gondozóban adnak.
2011. ápr. 4. 15:33
 3/6 A kérdező kommentje:

kösz-.-

Mondtam h nem akarok minden ilyen félelmemmel orvoshoz rohangálni, nem csak azért mert hülyének néznek.

2011. ápr. 4. 15:38
 4/6 anonim ***** válasza:

Szorongsz, de ha így folytatod pánik beteg leszel.

Hasonló gondolatok gyötörtek engem is, rettegtem a haláltól. Nekem úgy sikerült megszabadulnom ezektől a félelmektől, hogy belenyugodtam. Igenis eljön mindenkinek az ideje, és akkor menni kell. Neked sincs más választásod, ha nem szeretnél pszichológushoz- még ez a jobbik eset, vagy pszichiáterhez járni, bele kell nyugodnod. Tegyél meg mindent, hogy elkerüld az AIDS-t.

Estemben eltelt azóta 10 év és még mindig élek. Nyugodj meg, neked sincs semmi bajod! :)

2011. ápr. 6. 20:46
 5/6 anonim válasza:
Lehet, hogyha az az egy doki, akihez elmész, egy pszhichológus lenne, javulna a helyzet. Egy barátnőm nem mert utazni, mert biztos volt benne, hogy balesete lesz, lezuhan, elsüllyed, stb. Nagyon sajnáltam szegényt, rossz volt látni a rettegését.
2011. ápr. 7. 15:45
 6/6 A kérdező kommentje:
Pszichológusnál már régebben voltam nagymértékű szorongás miatt. De kialakulhat újra és pánikbeteg lehetek?:S a betegségektől annyira félek :((( :'(
2011. ápr. 7. 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!