Tudtok-e valamit a Cipralex antidepresszánsról mondani?
Szorongásos pánikbetegsében szenvedek. Ma volta pszichiáternél aki felírta nekem a Cipralexet!
Kíváncsi lennék milyen tapasztalataitok vannak? Vannak-e mellékhatások, esetleg valakinek sikerült is már a betegségből a gyógyszer segítéségével kijönni?
Előre is köszi!
Nekem van egy barátnőm, aki szedi, szerinte jó, de én nem tudom. Azt mondta, hogy félelmetes mellékhatásai vannak, de egyszer úgyis meg kell halni.
Nem akarlak befolyásolni, de ha elolvasod a betegtájékoztatót te is meglátod.Én interneten kerestem rá, én nem szedném.
Aki szedi, az azt mondja, hogy neki használ.
Mellékhatások: nem mindet írtam le, ha kiváltod, elolvashatod te is.
Nagyon gyakoriak:
- súlygyarapodás
- álmosság
- prolaktinszint emelkedése
Gyakoriak
- vércukorszint növekedése
- éhségérzet fokozódása
- szédülés
- nyugtalanság
- remegés
- izommerevség vagy görcs
- beszédproblémák
- szokatlan mozgás
- kiütés
- nagyfokú fáradtság
- vízvisszatartás
- szexuális zavarok
Nem gyakori:
- fényérzékenység
- hajhullás
- vizeletinkontinencia
Egyéb mellékhatások
- még 14 felsorolva
Én ezt szedem kb fél éve, sikeresen elmúltak a pánikrohamaim, és a depresszióból is szépen lábalok kifelé.
Az első 2-3 hétben kicsit álmosabb voltam néha, volt hogy nappal ledőltem aludni, de ez nem volt kellemetlen, mert amúgy is rámfért a kiadós alvás.
L/25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!