Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A befolyásolhatóságon hogy...

A befolyásolhatóságon hogy lehet segíteni?

Figyelt kérdés

Az a problémám, hogy nagyon befolyásolható vagyok és ez szörnyű érzés. Ha mondjuk van egy pólóm és megjegyzik, hogy szerintük nem áll jól-pedig én szeretem hordani-akkor utána már egyre kevésbé kedvelem és hordom. Ez csak egy példa volt, teljesen más dolgoknál is befolyásolnak és ha az én elvemet követem, akkor szégyenkezek, ha meg az övéket, akkor meg magamat csapom be. Hogy lehetne ezen segíteni? Köszi a tanácsokat előre is.

Megjegyzem van 1-2 dolog, de tényleg csak 1-2 amiben nem tudnak befolyásolni.

pl.: tanulás-sokan lepedáloztak már, de nem zavar, sőt így tudom h szerintük jól "dolgozok"

2011. márc. 27. 15:34
 1/4 anonim ***** válasza:

Konkrét ötletem nincs, de egy Mark Twain idézetet azért iderakok:

"Valahányszor a többség pártján találod magad, ideje megállnod és eltöprengened."

2011. márc. 27. 17:38
 2/4 anonim ***** válasza:

Szia!

A befolyásolhatóságon fejlesztéssel lehet segíteni. Önismeret és "asszertivitás" tréning segít.

2011. márc. 27. 21:09
 3/4 anonim ***** válasza:

Én azt tapasztaltam -magamon is- hogy az ilyen problémákon nem segítenek az okos idézetek, gondolatok és még az egyes technikákat tanító tréningek sem. Azok inkább segítenek rendszerezni a tudásod, kezelni a problémát, de az ok megoldása/feloldása, ami általában mélyebben fekszik, egy határozottabb önismereti munkát igényel segítővel együtt.

Ha úgy gondolod, hogy szükséged van segítségre -gondolom ezért is kérdeztél- akkor keress meg.

2011. márc. 28. 14:49
 4/4 anonim ***** válasza:

Minden ilyen dolognál, amikor úgy érzed, hogy befolyásolnak, gondolkodj el; miért kéne rájuk hallgatnod, és miért kéne saját magadra hallgatnod. Állíts fel érveket, és meglátod, hogy melyik állításra kell hallgatnod.

Egy idő után már magától menni fog, és nem kell ennyi időt eldönteni a mérlegeléssel.

Legyen akaraterőd, és önbizalmad! :)

2011. márc. 28. 20:36

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!